Veste îngrijorătoare. Risc ridicat de transmitere în comunitate. Trei teste pozitive din 24

Îngrijorare crescută în comunitatea din Râmnicelu după ce la trei din vânzătorii de la magazinele din sat a fost depistată prezența virusului.

Context: sâmbătă, după carantinarea satului, cei 24 de vânzători de la magazinele din sat au fost trecuți pe o foaie și chemați pe rând la cabinetul medical din sat.

Astăzi, DSP Buzău a anunțat că în trei cazuri rezultatul testului a fost pozitiv. Ulterior, cei trei vânzători (doi bărbați și o femeie), toți asimptomatici, au fost suiți într-o ambulanță și transportați la spitalul din Rm. Sărat. Informația e îngrijorătoare întrucât, din pricina specificului meseriei, vânzătorii au intrat în contact cu mulți dintre localnici.

Cazul 65: pacient de sex masculin, în vârstă de 51 de ani, din satul Râmnicelu.

Cazul 66: pacient sex feminin, în vârstă de 23 de ani, din satul Râmnicelu.

Cazul 67:  pacient de sex masculin, în vârstă de 50 ani, din satul Râmnicelu.

În total 11 la Râmnicelu

Cu cei trei vânzători de azi, totalul localnicilor din Râmnicelu cu test pozitiv a ajuns la 11. Cei mai mulți, șapte sunt din familia lui Fănel Ibriș (pacientul zero din sat). Cu toții sunt la spitalul din Rm. Sărat.

Astăzi a fost testat întreg personalul Primăriei Râmnicelu, plus alți câțiva localnici care au venit cu treabă la primărie – în timp ce echipa DSP venită de la Buzău a fost prezentă în incintă.

Total 67 la nivelul jud. Buzău

Cu cei trei pacienți de azi din Râmnicelu numărul total de cazuri confirmate cu C-19 nivelul județului Buzău a ajuns la 67.

Numărul ar putea crește în perioada următoare întrucât, de azi, DSP Buzău dispune de un aparat propriu funcțional (Real Time PCR) de testate a probelor biologice (CLICK AICI pt. detalii).

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/aurastereaca.

loading...

Un comentariu la „Veste îngrijorătoare. Risc ridicat de transmitere în comunitate. Trei teste pozitive din 24

  • Sper ca macar Covidul l-au comercializat gratuit. Ar fi culmea ca satenii sa plateasca TVA si ptr el……[Leo]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.