Veste proastă pentru buzoieni. Pentru început ar urma să se aplice în oraș

Informația a fost furnizată în premieră – în această seară – la Digi 24 de Cosmin Preliceanu care a prezentat și draftul documentului care ar urma să fie adoptat în ședința de Guvern.

„Va fi nevoie din nou de declarație pe proprie răspundere la ieșirea din casă. Pentru localitățile cu peste 3 cazuri la mie declarația va fi necesară la ieșirea din casă pe timpul nopții, iar la cele cu peste 6 cazuri la mie declarația vafi obligatorie și pe timpul zilei”, a spus Prelipceanu – care a ținut să specifice că deocamdată e o propunere.

Extras din draftul de hotărâre care se discută la această oră

Cum orașul Buzău a trecut azi de indicele considerat periculos de 3 la mie (3,09) asta ar însemna că de luni buzoienii care vor fi nevoiți să iasă seara/pe timpul nopții din case (pentru a merge la serviciu sau pentru a rezolva o urgență) vor trebui să aibă declarație pe propria răspundere.

La nivelul județului Buzău rata de infectare comunicată azi de DSP Buzău e de 1,56 la mia de locuitori. Asta ar însemna că la nivelul întregului județ se va impune obligativitatea purtării măștii pe stradă.

Citește și:

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.