Veste proastă pentru polițiștii locali din Buzău

După aproape patru ani de la deschiderea procesului, Tribunalul Buzău a respins ieri cererea polițiștilor locali de la pază.

Cei aproape 300 de locali au cerut în 2017 în justiție anularea noii organigrame a Primăriei Buzău – organigramă care nu-i mai cuprindea pe agenții de la paza unităților de învățământ din Buzău.

Ulterior aprobării organigramei în CLM, cei aproape 300 de agenți au primit în mai 2017 și preavizele de încetare a contractelor de muncă. Preavizele au fost atunci suspendate până la o decizie definitivă în proces (care se apropie acum).

Ieri s-a dat sentința. După patru ani!

Speranțele polițiștilor locali de la pază se leagă acum de o decizie favorabilă la Curtea de Apel Ploiești, care să schimbe la 180 de grade decizia de ieri a Tribunalului Buzău. Altfel, preavizele vor fi repuse pe rol, iar agenții concediați.

Vor urma câteva săptămâni de mari emoții pentru localii de la paza „școlilor”. Apelul se va judeca destul de rapid la Ploiești. Din aproape 300 câți erau în 2017, agenții de la pază au rămas 229

Dacă localii vor fi disponibilizați, paza unităților de învățământ ar urma să se realizeze cu agenți mult mai puțini (de la firmele private) și cu salarii mai mici.

Primar C-tin Toma: „Plata polițiștilor locali de la pază ne costă 3-4 milioane €/an. Banii pe care i-am economisi vor fi folosiți pentru investiții în oraș, în special pentru străzi și trotuare”.

Citește și:

loading...

20 de comentarii la „Veste proastă pentru polițiștii locali din Buzău

 • Treaba primarului ce face cu gardienii de la paza școlilor, ineficienți și după părerea mea. Dar să spui că „Banii pe care i-am economisi vor fi folosiți pentru investiții în oraș, în special pentru străzi și trotuare”, în condițiile în care tu te împrumuți pentru iazuri, hipodromuri, grajduri și săli de spectacole, mi se pare un gest de ipocrizie maximă vis a vis de alegătorii tăi și nu numai! Chiar și față de cel căruia i-a relatat această propoziție!

 • Banii ăia nu îi economisește.Îi dă firmelor de pază acolite,pentru că paza in școli trebuie să existe.Asta e abureală pentru proști

 • Ba din contra, aia de la scoli erau singurii utili. Paznicii privati vor avea salariu mai mic, dar costul va fi tot mare, ca restul se va duce in buzunarul patronilor de firme de paza, prieteni de casa ai partidelor din care fac parte si directorii de scoli, la randul lor slugi politice.

 • Bună ziua!
  De acord cu domnul Floria! As continua…
  Păi Domnule primar de Buzău… De ce ai acceptat plata localilor si a firmelor private simultan? De ce te-ai grăbit sa inchei contracte cu firmele daca nu aveai negru pe alb referitor la locali? Si de ce, de cand esti primar te ai gandit doar la disponibilizări si distrugeri ale locurilor de munca??? In primărie jumătate din angajați stau degeaba (si oamenii stau sau stateau in primele 3 luni ale anului) sa plătească impozitele si taxele dublate! Apropo apa nu s-a mai ieftinit si salariul lu tescaru este încasat majorat de catre doamna pusă de dumneata…
  Cu deosebit respect Nelu Vasilache!

 • Nu inteleg de ce trebuie paza la scoli !? Pe timpul impuscatului nu pazea nimeni scolile si toamna se puneau cateva geamuri sparte si asta era singura cheltuiala neprevazuta . Acum scolile arata mai mult a puscarii ,cu garduri imense si armate de paznici.

 • Dacă mai apelează încă o dată la serviciile avocatei din Ploiești cu conexiuni în justițea de apel nu-i exclus să întoarcă decizia cu 180 grade! Pun mână de la mână și cine știe! Fructele exotice gen portocală sunt încă cu duiumul în justițea independentă și cum s-a desființat și SIJ-ul, go for it!

 • Respect pt domnul Bukk
  Va rog sa nu uitati ca pe vremea raposatului, trebuia sa fii teribil de nebun încât să vrei sa părăsești libertatea pt nimicuri! Intelegeti ce vreau sa spun…
  Acum, le dau cu suspendare, cu dinaia urmărire acasă, etc etc si mai mult, Politia nepregatita si fara lege care sa o apere, pică de mamaliga mai mereu si sunt impinsi de aici sa faca diverse abuzuri aiurea. De aceea se intampla ce se intampla.
  Cu respect Nelu Vasilache

 • Pixele albastru,te-ai uitat prea mult la Antena 3

 • As desfiinta fara emotii si rutieristii locali…si ordinea publica locala….de fapt toti localii. In marea lor majoritate sunt niste geamanduri umblatoare cu un comportament arogant si adeseori insultator (am colaborat, din pacate, in timpul starii de urgenta si, nu in putine randuri, a trebuit sa-i atentionez pe „locali” ca folosesc un limbaj ofensator, ca fac abuz de functie…etc). Paguba in buget dar e clar ca si cititorul care sugereaza ca interesele unor firme private sunt reprezentate de Thomas, clar are dreptate si el… Ramane de vazut unde vor merge banii economisiti… Am o mare rezerva legata de intentiile declarate ale primarului….

 • PAI SI NU VOR ANGAJA FIRME DE PAZA CELE CE AU FUNCTIONAT IN PARALEL (ADICA BANI LA DUBLU, ASTA O SA SPUNA CURAND CURTEA DE CONTURI) FIRMELE DE PAZA SUNT GRATUITE, OARE CATI PROSTI MAI CRED ASTA, DESPRE CE ECONOMIE VORBIM :::: iazuri, hipodromuri, grajduri și săli de spectacole, VORBA LUI FLORIAN !!! DAR ASTEPTATI CA O SA SE STRANGA LATUL CURAND,VETI VEDEA.

 • Tereacă, nu există agenți sau ofițeri la locali. Sunt toți așa-ziși polițiști locali, în fapt niște impostori care se cred altceva decât ceea ce sunt, adică niște angajați ai primăriei. Sunt gardieni publici.
  Așa cum am mai spus, localii nu ar trebui să existe.
  Legat de paznicii locali, ăștia trebuie să fie primii care pleacă acasă. Mulți dintre ei lucrează la schimbul trei și pleacă acasă după serviciu mai odihniți decât au venit. Pe timpul nopții nu este nevoie de pază umană. La fel în timpul vacanțelor.
  În plus, paznicii locali nu au dreptul legal să legitimeze persoane și nici să aplice sancțiuni contravenționale.
  Legat de firmele de pază, dacă există suspiciuni de fraudă legate de atribuirea contractelor sunt instituții ale statului care pot verifica aceste suspiciuni.
  La fel legat și de activitatea lui Toma…

  P.S. Nea’ Toma, când ne scapi de toți localii?!

 • Nu faci o presa corecta . Fi corect ,numai tine cu Toma .

 • EHEEEEEE , Domnule Tereaca ,nu sunteti informat in totalitate ,mai este mult pana la terminarea finala a acestei spete .

 • @Pt Tereaca PSD-ul

  Dacă titlul era: „Veste bună pentru Toma” atunci într-adevăr se putea interpreta că ține cu Toma.

  Informația este cât se poate de echidistantă. Localii au pierdut pe fond la Tribunal deci o veste proastă pentru locali (na ,că empatizează cu localii) și dacă nu fac apel la Ploiești sau fac apel și pierd și apelul intră în vigoare preavizele din 2017 suspendate din cauză de proces. Unde ține cu Toma?

 • Dar ce s-a întâmplat cu cei circa 70 de locali paznici care nu mai apar acum la locală? Nu cumva mulți dintre ei, cu relații, s-au mutat în cadrul altor direcții ale primăriei? Ba da!

 • Fata de cate milioane de euro baga Toma in grajduri si alte extravagante, plata astora e un mizilic. Ar trebui tinuti doar cei care pazesc institutii si platiti cu mai putin, acum au salariul mult prea mare pentru niste paznici de usi.

 • Iazurile, grajdurile, hipodromurile, sălile de spectacol și alte „extravaganțe” generează locuri de muncă și rulaj de bănuți. Localii care vor fi disponibilizați se pot angaja chiar în sectoarele astea de „extravaganțe”.
  Primarul nu are în atribuții doar străzi și trotuare. Dacă s-ar ocupa numai de străzi și trotuare se vor găsi destui să-i reproșeze că n-a mai făcut nimic altceva. Cum o dai, nu poți mulțumi și capra și varza. Corect ar fi să notăm ce-și propune să facă și să tragem linie la sfârșitul mandatului. Nu cred că s-a gândit vreun buzoian să inițieze un referendum de demitere ca în cazul frițului de la Timișoara și guadalupezei albe de la sectorul 1!

 • Domnule Pixelu Albastru ,ai idee cate procese are Politia Locala cu Primaria ??? e vorba de faptul ca Tribunalul a refuzat cererea de aducere a lui Toma în instanță , asta era marea pierdere.
  PROCESUL ESTE DEPARTE DE A FI TERMINAT . Seara buna

 • „Iazurile, grajdurile, hipodromurile, sălile de spectacol și alte „extravaganțe” generează locuri de muncă și rulaj de bănuți.”
  Oare câte locuri de muncă generează un hipodrom și un grajd? Dar mai ales ce profit aduce la bugetul municipiului? Sau cât la sută dintre buzoieni sunt pasionați de hipism? Despre asta vorbim domnule Pixel! Și dacă eu vreau să merg cu copilul în cărucior din Unirii Nord până în parcul Crâng îmi puteți recomanda ce trotuar să folosesc, dintre cele ale principalelor două bulevarde ale Buzăului – Unirii sau Bălcescu? Vi se pare că nu este o prioritate să repari trotuarele bulevardului care traversează municipiul de la un capăt la altul și ar fi o prioritate amenajarea unui hipodrom cu bani împrumutați?

 • Domnule Tereaca , daca nu cunosti speta politistilor locali inteleg acest articol , dar daca o stii inseamna ca esti un om ce nu spune adevarul , adica minti cu intentie .
  Politia locala a cerut aducerea in instanta a Domnului Primar iar Tribunalul a refuzat (deja se face recurs)
  Asta e tot , Procesul continua.
  O zi buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.