Veste proastă pentru RAM. Iată ce se întâmplă cu debranșările. Firmele de instalații nu mai fac față!

Debranșări pe bandă rulantă în 2017 de la R.A.M. Numărul exact nu se cunoaște întrucât este în permanentă creștere. Cert este că numărul debranșărilor din acest an constituie un record negativ pentru societatea de termoficare.

O informație relevantă a fost furnizată azi de consilierul PNL, Ion Barbu:

„M-a sunat astăzi cineva cu rugămintea de a-l ajuta. Omul mi s-a plâns că vrea să se debranșeze și să-și pună centrală. Dar că nu poate întrucât toate firmele de instalații sunt ocupate până peste cap. Tipul a sunat peste tot și cel mai bun termen care i s-a dat a fost în octombrie. Deci peste aproape două luni”.

Informația a fost confirmată și de patronul unei firme care se ocupă cu vânzarea și montajul centralelor de apartament:

„Da, aproape că e nebunie. Nu putem face față solicitărilor. Dacă un client vine azi la noi îl programăm pentru sfârșitul lui septembrie. Apreciez ca fiind dublu numărul solicitărilor față de anul trecut. Dar noi lucrăm cu aceiași angajați, n-avem de unde să luăm alții. Eu aș angaja alții, dar n-am de unde” – patronul firmei Mirel & Aurelia

Debranșările convin și municipalității, căci în acest fel va avea mai puțini bani de plătit pentru subvenție. La Galați, municipalitatea a decis în 2017, închiderea societății locale de termoficare, urmând să subvenționeze achiziționarea de centrale pentru cei mai săraci.

Ciolacu, ultima speranță a RAM

Speranțele buzoienilor branșați la RAM, dar și ale societății de termoficare, se leagă de viceprim-ministrul Marcel Ciolacu. Acesta trebuie să vină până în noiembrie cu cele 200 de miliarde de lei vechi necesare RAM pentru a-și achita facturile către Ecogen pentru iarna 2017-2018.

Dacă Ciolacu nu va veni cu ploconul atunci situația va deveni dramatică încă din această iarnă. Prețul actual de 230 de lei per gigacalorie pentru populație o va lua razna. Reamintim, prețul real, fără subvenție, este de 430 de lei.

O altă variantă ar fi ca Primăria Buzău să achite subvenția, caz în care va sista asfaltările și celelalte investiții din oraș.

Citește și articolul: Lucrează Romanescu la eliminarea lui Zoican ?

Lucru incorect față de majoritatea buzoienilor, două-treimi din oraș, care s-au debranșat, își suportă singuri cheltuielile cu încălzirea, și solicită modernizarea municipiului.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

3 comentarii la „Veste proastă pentru RAM. Iată ce se întâmplă cu debranșările. Firmele de instalații nu mai fac față!

 • Boala lungă, moarte sigură. Boșcodeală împreună cu clanul său mafiot a „privatizat” ecogen, serviciul public, vital pentru comunitate, de producere a agentului termic în cogenerare. De ce nu ni se prezintă istoricul Ecogen, patrimoniul public înstrăinat, prețul, subvențiile, profiturile, dividendele, acționariatul. Cine îmi flutură secretul firmei private să se ducă în privat de-adevăratelea. Cine face afaceri cu avutul și cu banul public, e obligat să facă publice toate datele necesare. Panimaite?

  Răspunde
 • O tot vânturați p-asta cu Ciolacu salvatorul care vine el cu sacul cu bani pe post de Moș Crăciun. Îl faceți erou, ca și când ar aduce banii de la el de acasă. Banii publici, de oriunde ar fi, de la guvern, de la primărie, sunt tot banii noștri, cu care de ani de zile se tot umple găurile făcute de niște hoți ordinari. Gata, băieți, încetați să mai cărați apă caldă cu ciurul, după o zi pe alta. Ori serviciu public performant, eficient, administrat cinstit și profesionist, fără pierderi și sustrageri cu gândul la subvențiile staliniste, ori centrale individuale care produc gigacaloria cu o treime din cheltuiala tandemului falimentar Ram-Ecogen.

  Răspunde
 • Sunt multe lucruri de spus:
  – Vine nu stiu cine cu banii. De unde ii aduce? De ce sa ajuns in situtia asta?
  – Vrem razboi intre cei care au centrale si intre cei care sunt la RAM? Cu ce sunt vinovate aceste persoane?
  – Daca RAM trebuie desfiintat, se anunta populatia cu 2-3 ani inainte pentru ca debransarea si punerea instalatiei de centrala nu se face batand din palme.
  – Daca nu se vor gasi banii cei care sunt pe termoficare vor beneficia de caldura si apa calda, chiar daca pretul gicacaloriei este de 230 lei? Este normal ca pretul sa creasca asa peste noapte si sa intre oamenii in panica?
  Nu era mai bine sa fie anuntat prin diferite mijloace populatia cu un an inainte ca sa aibe timp din primavara si pana in toamna sa treaca pe centrala? Dar cei care sunt amarati si nu au bani sa-si monteze centrala asa repede, cu ei ce vom face?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.