Vești bune pentru câteva mii de buzoieni

Doar de câteva zile a apărut în orașul Buzău acest trotuar:A fost amenajat de Troia, la comanda Primăriei Buzău, de o parte și de alta a străzii Transilvaniei, la ieșire din Buzău spre Vernești:


Așa era înainte
Peste placa de beton se va turna asfalt

Veste bună pentru câteva mii de buzoieni


A început amenajarea trotuarului pe strada Transilvaniei și în zona cu case (de la ieșirea spre Vernești, spre fabrica de bere):

S-au tras canalizațiile, s-a făcut terasamentul, a început punerea bordurilor, urmează placa de beton și asfaltul
Muncitorul de la Troia din dreapta imaginii lucrează la canalizațiile de sub trotuar pe unde ar urma să fie coborâte cablurile de pe stâlpi
Așa arată (praf!) trotuarul de pe partea opusă, unde încă n-au început lucrările

Primăria Buzău va investi peste 1 milion de euro, din surse proprii, pentru amenajarea ca la carte a trotuarelor de pe strada Transilvaniei.

Tot în aceste zile se amenajează și trotuarele de pe Bd. 1 Decembrie (care erau praf!), tot din fonduri proprii ale Primăriei Buzău:

Dar despre aceste lucruri, cu adevărat importante, referitoare la dezvoltarea orașului Buzău și creșterea calității vieții locuitorilor, o parte a presei locale nu are voie să scrie. Mai importante sunt cârcoteala și exagerarea, ochii peste cap, „vai”, „haos”, „dezastru”.

Citește și:

loading...

7 comentarii la „Vești bune pentru câteva mii de buzoieni

 • Buzoienii nu sunt cârcotași, rau voitori. Doar ca ni s-a tot inoculat ideea, tot de catre presa si primarie, ca am rivaliza la realizări cu orașe precum Oradea, Arad. Am fost acolo, realizările sunt intr-adevar excepționale. Dar nu lauda nimeni 25 de metri de trotuar .Acolo chiar s-au făcut cu adevărat îmbunătățiri, estetizari. La noi, câteva bulevarde în 3 ani,și acelea în mod rudimentar.

  Răspunde
  • Tot ce conteaza este faptul ca aceste lucrari au fost demarate. Cu timpul, se vor vedea altfel aceste realizari. De asemenea, dupa ce vor fi finalizate, pot fi imbunatatite din punct de vedere estetic, pas cu pas. Nu poti face minuni fara extrem de multi bani. Trebuie avut in vedere de catre toti locuitorii acestui oras, faptul ca noi nu avem bugetul oraselor din vest si nici expunerea lor din punct de vedere al afacerilor si investitiilor. Inteleg ca lumea nu este extaziata de normalitate, insa uite ca la noi in tara normalul este ceva special si ar trebui sa apreciem ca cineva lupta sa ajungem treptat la un nivel normal de civilizatie. Nimic nu poate fi facut doar cu o bataie din palme. Lumea vrea investitii, dar le vrea pe rand, de parca ar trai 1000 de ani, pentru ca e greu cu tot orasul in lucru. Cu cat se lucreaza mai mult, cu atat se vor termina mai repede toate. Dar… na… romanu’ tot roman.

   Răspunde
  • Spune-ti si de cat timp se chinuie Troia sa faca 50 metri de trotuar … Au aproape 1 an si tot nu au terminat . Asta nu e realizare , e bataie de joc !!

   Răspunde
 • Bravo! Un adevărat edil, a făcut foarte multe într-un timp foarte scurt!
  A îmbunătățit într-adevăr aspectul orașului

  Răspunde
 • La podul de la fabrica de bere, coborând spre dedeman se termina trotuarul direct în E 85….
  Acolo ar trebuii făcut un articol…

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.