Vești bune pentru cei din cartierul Orizont

„Vă mulțumesc, domnule primar”, a spus azi la finalul discuțiilor Ionel Gagu – după ce luna trecută omul de afaceri a scos flăcări pe nas în Consiliul Local.

Gagu a plecat mulțumit din ședința de azi în care s-a reluat subiectul cartierului Orizont. Nu s-a rezolvat, dar sunt premise favorabile

C-tin Toma: „Dacă primim și de la Ministerul Finanțelor răspuns că terenul e al Primăriei Buzău vom proceda la vinderea terenului către proprietarii de locuințe de acolo”

Toma a anunțat că va înființa o comisie la Primărie care alături de industriașul Gagu va face o inventariere a terenului din Orizont – pentru a se vedea pe ce suprafețe s-a construit și pe care nu. Acolo unde sunt case – e clar că terenul se va vinde

Împăciuitor, azi, Toma le-a promis celor din cartier și că va asfalta drumurile „pentru a nu mai sta oamenii în praf sau noroi”.

Conform lui Gagu, Ministerul Finanțelor (reprezentantul statului) va da un răspuns în aproximativ șapte zile.

Citește și:

loading...

26 de comentarii la „Vești bune pentru cei din cartierul Orizont

 • Deci, Gagu construiește pe un teren al cărui proprietar este incert, după care cere vânzarea terenului către firma lui pentru ca apoi să îl revândă. Minunat!
  Mai mult, Gagu a construit pe un teren atribuit în mod ilegal de Boșcodeală și ai lui, dar faptele s-au prescris. Minunată țară!
  Mai nou, Gagu a cumpărat teren în zonă (ați citit bine, chiar a cumpărat), vrea să construiască case, dar primăria să asfalteze. Din nou, minunat!
  Să tot faci afaceri așa.
  Ar trebui ca firmele lui Gagu să fie verificate de ANAF și de ITM. Sigur vor avea ce constata…

  Răspunde
 • @Radu, vorbesti din basme !

  1. Pe teren este proprietar PRIMARIA, conform documentului suprem: Cartea Funciara.
  In plus, confirmat definitiv de Instanta de Judecata. Punct.
  2. Gagu nu cere vanzarea TERENULUI catre el, ci vanzarea TERENULUI STRICT DE SUB CASE ! Asa cum spune legea pentru toti. Punct.
  3. Gagu a construit LEGAL in baza unor AUTORIZATII DE FUNCTIONARE emise de Statul Roman. Punct.
  4. In toata lumea, Statul pune jos terenul parloaga, cu utilitati si asfalt, iar Privatul construieste. Punct.

  TE ROG nu mai face afirmatii gen „colt de bloc” doar pentru ca tu stai in alta parte, din spatele unui ecran.

  Răspunde
 • Cu cati euroi l-a „uns smecherul de Gagu pe smecherul de Toma? Tot atat cat i-a „donat” si lui Boscodeala? Sa mai zica cineva ca s-a schimbat ceva in „administratia publica locala”. Oricum,totul se face cu acordul si sub protectia DNA-ului si a „justitiei”.Ca sa fie…..”legal”!HUOOOOOOOOOOOOOOOO!

  Răspunde
 • Asta e altceva, total diferit.
  Daca Gagu are contabilitate cu probleme sau spagi dovedite, atunci institutiile abilitate sa-si faca dovada.
  Dar per ansamblu, in Buzau, pe un teren plin de maracini de 100 de ani, s-a facut CEVA care e frumos si care va ramane generatiilor viitoare.
  Sau, putea sa dea spaga fara sa se faca nimic ptr oameni, asa cum fac multi.
  Terminati cu mentalitatea comunistoida, daca altii au….sa ii ucidem tovarasi…

  Răspunde
 • Tereacă, tu care prezinți pe site ( nu gratuit, firește) reclame pentru firma lui Gagu, poți fi oricum numai deontolog și imparțial nu.

  Răspunde
  • Imparțial nu e nimeni. Poate doar încerca. Precum vedeți las pe site și comentarii critice la adresa domnului Gagu, câtă vreme nu sunt insultătoare și nu conțin acuze severe pentru care nu există dovezi.

   Răspunde
 • Ok, am înțeles….Cătălin locuiește în Orizont. Nu e o vină, doar o explicație a unei anumite încrâncenări.

  Răspunde
 • Iata un exemplu de afaceri in capitalism (pur romanesc). Adica daca eu as fi dorit sa-mi fac o casa sau mai multe pe terenul ala respectand toate normele legale, n-aveam decat sa depun cerere la primarie! Primaria mi-ar fi creat infrastructura (utilitati, strada) si eu ma apucam de treaba. Atat de simplu! Oare de ce n-oi fi facut-o. Si parca-mi amintesc ca primaria a facut chiar si un concurs de proiecte pentru cartierul Orizont atunci cand a intrat, legal, in posesia terenului! Sau nu? A castigat CONCAS! NU? Asa-i Cataline? Despre ce autorizatii de functionare vorbesti? Ale firmei? Mersi! Are toata lumea. Legea concurentei a functionat impecabil, sub obladuirea lui Bosco si ulterior Toma! Nimeni nu-i poate insa contrazice pentru ca asta n-a fost o afacere de partid! Ci una transpartinica, specifica mult iubitului si chinuitului nostru oras. Dupa cum stiti probabil multi dintre politicienii locali, consilieri, parlamentari, etc., detin locuinte acolo la vedere sau nu. Bosco a fost cel mai cinstit! In declaratia lui de avere era trecuta o datorie catre Concas de vreo 80000 euro ………
  Iar despre concas ce sa mai discutam. Auzi, la noua cladire a primariei de la bazar ar urma sa se majoreze valoarea in urma descoperiri de noi cerinte de proiectare ce initial n-au fost luate in calcul!!!! O mai fi existand DNA? Oricum nimeni n-are nimic de comentat …..

  Răspunde
 • @Catalin, abține-te!
  Cărțile funciare sunt făcutăe de oameni, deci pot fi neconforme cu adevărul.
  De asemenea, Gagu a construit pe un teren atribuit ilegal, motiv pentru care făcea obiectul mai multor dosare penale aflate în instanță.
  Vizitează alte orașe civilizate, și ai să vezi că un investitor imobiliar adevărat este, în primul rând, proprietarul terenului sau asociat cu acesta, iar investițiile în infrastructura rutieră și în cea de utilități o face tot acesta, în funcție de nevoile din zonă. Un cartier rezidențial înseamnă nu doar blocuri și case prost și ieftin construite ca în Orizont, ci înseamnă parcuri, spații comerciale, parcări suficiente, spații acoperite pentru relaxare etc.
  Acolo unde „investitorul” așteaptă ca primăria să facă rețeaua de utilități este vorba despre corupție, de regulă.
  Așa că, ciocul mic dacă ai luat țeapă. Chiar mă bucur că ai luat țeapă cu acest „cartier rezidențial”.
  Tereacă, sper că lași comentariul. Mersi!

  Răspunde
 • @Imobiliaris:
  Incrancenarea de care vorbesti, este de ambele parti.
  Unii au ce au cu aia din Cartier.
  Cei din Cartier sunt oameni normali care si-au luat o casa (marea majoritate pe credite), asa ca ce au, rabie, raie, bube ???!!! Ca nu inteleg…
  Ca au bani mai multi decat altii ? Asa, si ? Asa de cand exista viata pe Pamant. Unii au, altii n-au. Nu am descoperit noi roata. Dar poate ca si la munca, unii muncesc mai mult si mai calitativ decat altii, corect ?

  Printre ei, da, sunt si shpagari via Gagu. Asteptam institutiile de Stat sa-si faca treaba. E simplu.
  Dar ce aveti cu restul oamenilor de buna credinta ?!

  Răspunde
 • Și încă ceva, clienții cumpărau casa de la Gagu, dar fără terenul de sub aceasta, după care Gagu cumpără terenul de la primărie, iar apoi îl revindea clienților. Sunt și câțiva „băieți deștepți” care au cumpărat terenul de sub casă direct de la primărie. Sunt unii și mai „deștepți” care au cumpărat, dar nu au plătit nimic în realitate.
  La fel era și în cazul apartamentelor.

  Răspunde
 • Catalin
  1 Ai dreptate desi eu sunt curios si ce sarcini au fost/sunt pe acele terenuri .Punct
  2 Gagu cere vanzarea TERENULUI de catre Primarie la pretul de 15-20 euro pe mp si face socoteala ca Primaria Buzau ar obtine 1.500.000 euro din vanzare dar el cere 20.000.000 euro despagubiri adica daca stam sa socotim 200-250 euro mp teren in zona respectiva. ​Punct.
  3 Este vorba de o autorizatie de construire care se elibereaza nu de Statul Roman ci de Primarie condusa de stie toata lumea cine. Asa ca nu ne miram cum s-a obtinut acea autorizatie de constructie.LEGAL …mda Punct.
  4 Ai partial dreptate.Primaria pune la dispozitie terenul (dar in special pentru investitori care creeaza locuri de munca) dar il concesioneaza sau il vinde la pretul zonei .In cazul de fata 200-250 euro/mp.Punct
  Am vrut sa cumpar o casa in acest cartier cand incepuse ridicarea lui.Era o casa model si un birou unde se ofereau informatii.Am intrebat de ce au crescut preturile fata de cele anuntate initial pentru un duplex ,de la 120000 euro la 150000 euro.Mi-au bagat ceva cu cresterea pretului la materialele de constructii..ma rog ,dupa care mi s-a explicat si iar explicat, marele avantaj al mutarii in acel cartier: pretul terenului ….15 euro pe metrul patrat in conditiile in care terenul in zona se vindea cu 200 euro pe mp adica 74000 euro pe care eu ii castigam daca ma mutam.200-15=185 euro diferenta pe mp .185 EURO x 400 mp teren =74000 euro castig Tentant.M-am gandit ca s-ar putea sa am bataie de cap cu chestia asta asa ca am renuntat.

  Răspunde
 • Casele s au construit in timp ce se desfasura procesul, care desi s a amanat…pana la prescrierea faptelor a constatat ilegalitatea atribuirii terenului ….(teren Seribuz nu Statiune).Apropo stiti unde locuieste din2016 primarele fara proprietati?!

  Răspunde
 • Radu, partial aberezi: bancile nu ar fi dat credite pe 30 de ani, daca actele nu erau ok. Punct.
  Restul e can-can, rautati, etc…, fara relevanta.
  Legat de calitatea constructiilor, da, casele la interior, unele erau facute nashpa, functie de echipa, dar de obicei e bine sa ai oamenii tai acolo. La structura, sunt facute solid.
  Dar TU unde atai ?
  Crede-ma, prefer aici, cu gazon si liniste….

  Răspunde
 • @Gigi – Terenul din zona cartierului nu este în nici un caz 200-250 euro. Dacă cauti pe OLX se vinde și cu 38 euro mp, teren alipit de cartier. Un evaluator independent autorizat îl evaluează în sfera 50-60 euro. Cu 200-250 euro cumperi în 23 august.
  Gagu probabil pretinde 20 mil. euro în ideea că pierde valoarea caselor și apartamentelor pe care le-ar putea vinde (multe deja construite) dacă nu deblochează primăria vânzarea, nu cred că a făcut calculul strict pe teren.

  Răspunde
 • Obiectiv privind, casele sunt construite cum trebuie, nu sunt de lux, dar nimeni nu a pretins asta de-a lungul anilor. Doar presa si ideea oamenilor că acolo stau doar bogații și oamenii influenți ai Buzăului. Nu uitați că numărul oamenilor va depăși 5000 cu extinderea actuală. Îmi este greu să cred că din 5000 de oameni sunt numai șmecheri.

  Răspunde
 • Tocmai! Multe bănci nu refuzat să crediteze cumpărarea de locuințe în Orizont pentru că actele erau în neregulă.
  Marea majoritate a caselor, dar și a apartamentelor sunt cumpărate fără credit.
  Gazon și liniște?! Cam cât gazon? Maxim 100 mp? Impresionant…
  Nu este nimic can-can legat de acest cartier, ci doar că a fost construit ilegal, din mai multe puncte de vedere. Ulterior s-a încercat și s-a reușit „albirea” acestei afaceri. Este cam ca la spălarea banilor.
  Cei care au cumpărat au girat și au încurajat această „investiție”. Pe același principiu „ce dacă a furat, că a și făcut” sau „ce contează unde și cum a construit, că a făcut ceva frumos”. Halal mentalitate.
  Din cauza asta România o duce foarte bine…

  Răspunde
 • Bine, Radu.
  E un pamant furat, cum zici tu. Dar asta nu are legatura cu noi, cumparatorii de case.
  Totusi, mai bine decat o parloaga legala, plina de maracini si acum, dupa 2.000 de ani (a se vedea terenul de vis-a-vis).

  Pune niste zahar pe struguri si iti trece.

  Răspunde
 • @Catalin, nu a acuzat nimeni cumpărătorii, deși au girat această investiție ilegală. Din contră, sunt compătimiți pentru că au fost păcăliți, dar nu este prost cine cere…
  Stai calm, dacă doream aveam casă în Orizont încă de la început, când tu habar nu aveai că există așa ceva. Nu îmi place deloc zona Orizont. Nu am instinctul de turmă, nu fac ceva de dragul altora sau pentru a părea altceva. Stau mult prea bine unde stau, iar dacă mă plictisesc mă mut. Am și alte proprietăți.

  Răspunde
 • La cât de puține se contruiesc în orașul asta, ar fi fost de râsul curcilor să se dărâme sute de case cât timp nu mai pretinde nimeni acel teren și casele sunt ok din punct de vedere structural …

  Răspunde
 • Catalin cum au obtinut credite la banci cumparatori de buna credinta de care spui tu?!!! Fara intabulare pe teren nici un maneger de banca integru nu iti acorda credit….Bine daca nu au fost trimisi de gagu la unul corupt…bineinteles si cumparatorii stiu asta. Nu mai face pe „lupul moralist”..stai jos ai 4 :)))))

  Răspunde
 • Claudiu, NU se puteau vinde fara intabulare.
  Stai jos, ai 3 !

  Răspunde
 • @Claudiu
  Pentru casele și terenurile vândute (cu credit sau nu) s-a făcut intabulare legală.

  Pentru cele nevandute inca dar unde s-a semnat antecontract se asteapta lamurirea cu proprietarul terenul ca sa se poata face credit. Chiar a fost o cerere scrisa a lui Gagu la sedinta de saptamana aceasta unde se cere lamurirea pentru a se putea intabula si implicit face credit de cumparatori (sunt enumerate loturile de teren, sunt ceva, deci totusi multa lumea ia cu credit, nu cash cum se scria mai sus)

  Răspunde
 • @Catalin,

  Te dai mare degeaba că locuieşti în Orizont, acest cartier mărginaş nu-i impresionează decât pe cei prea limitaţi (nu doar financiar, cât mai ales intelectual – oameni care nu ştiu ce înseamnă cu adevărat frumosul arhitectural, atât construcţia în sine, cât şi prin poziţionare şi mediul ambiant).
  În Mărăcineni sau în Gura Câlnău – Focşănei, de exemplu, e de o mie de ori mai fain să-ţi ridici o casă (mai ales că ţi-o faci aşa cum vrei tu, după bunul plac, important e să ai bani desigur) decât pe fosta pârloagă numită acum Orizont, unde acele case ţi le dă Gagu de-a gata, însă după GUSTUL LUI făcute (şi făcute şi în grabă, şi prost, atât ca design arhitectural, cât mai ales că se pupă una într-alta, nu mai vorbesc de materialele proaste din care sunt făcute, camerele mici, curţi gazonate inexistente, plus că sunt înşirate alandala pe nişte străzi lipsite de SIMETRIE – după cum o arată şi poza de mai sus) !
  Şi nu mai subestima atâta blocurile, că nu toate sunt ,,blocuri comuniste” cum le zici tu ! Nu toate blocurile din BZ sunt pe modelul celor din Broşteni, cum râzi tu ! Sunt destule blocuri în BZ-ul ăsta, ridicate în anii ’80 (deci după cutremur, când proiectanţii şi-au învăţat bine lecţia) ale căror apartamente şi poziţionare sunt de o mie de ori mai confortabile decât casele-TIP ale lui Gagu (pentru că asta sunt de fapt, nişte CASE-TIP, nu nişte ,,vile”, vilele adevărate arată cu totul altfel) construite pe fosta pârloagă numită acum Orizont.
  Deci dacă ţie ţi se pare vreo cine ştie ce ,,fiţă” că locuieşti în Orizont (un cartier în primul rând ASIMETRIC şi INESTETIC, lipsit de bun gust, deci nu l-aş numi neapărat URÂT) şi că noi, cei din afara Orizontului, am rămas nişte sărăntoci, în comparaţie cu voi, marii bogătani din Orizont (ce să-ţi povestesc, sunteţi numai bogătani unul şi unul acolo!) atunci înseamnă că fie de felul tău îţi place să te dai mare în băşini (cum e o vorbă), fie pur şi simplu nu ştii pe ce lume (sau în ce lume) trăieşti.

  P.S. – M-aş bucura să se vadă odată şi Orizontul deşteptării pentru unii , nu doar Orizontul de case-tip !

  Răspunde
 • Ce mi s-a părut mereu amuzant este că se tot afirmă că orizont = lux sau fițe, dar n-a zis nimeni asta, nici dezvoltatorul și nici măcar Cătălin din ce văd. Sunt case și apartamente noi, de calitate medie, iar fiecare și le-a finisat, mobilat și decorat cum a putut.

  Caracterul de lux pe care îl percep unii cred că e dat de faptul că sunt locuințe noi, într-un oraș unde nu prea există proiecte imobiliare noi.

  Răspunde
 • @Buzoianul suparat (aka stim noi cine):
  Ok, am inteles. La Focsanei e tare de tot !

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.