Vești bune pentru miile de elevi din Buzău. În sfârșit, se face

Sunt imagini din urmă cu câteva minute din curtea Școlii nr. 2 din mun. Buzău (fostul cartier 23 august).

Muncitorii de la Urbis au început de ieri să pregătească terenul pentru asfaltare.

În curtea școlii există și al doilea teren de sport aflat în stare jalnică. Asfaltul turnat cu 30-40 de ani în urmă s-a măcinat, iar în crăpături crește iarba (vezi foto mai jos).

Acest teren nu va fi asfaltat acum de Urbis Serv întrucât conducerea școlii are depus un proiect la Compania Națională de Investiții.

„E o chestiune de zile până vom primi un răspuns de la CNI. Noi am depus proiect pentru a se face un teren cu gazon artificial. Eu sper să primim răspuns pozitiv, terenul ăsta face parte din cele asumate de guvern când a primit acceptul de a organiza Euro 2020”, a precizat Valentin Biro, directorul Școlii nr. 2 – N. Titulescu.

În caz că răspunsul va fi negativ, imediat se va apela la Primăria Buzău pentru a se asfalta și acest al doilea teren din curtea școlii.

Tot ieri, muncitorii de la Urbis Serv au intrat și pe terenul de sport al școlii din Micro XIV (Șc. nr. 12 – Sf. Andrei).

„Da, le facem pe toate. La toate școlile și liceele din Buzău vom asfalta terenurile de sport. Am prins bani în bugetul pe anul ăsta special pentru asta. Am început anul trecut cu Școlile 15 și 11, anul ăsta le facem pe celelalte”, a anunțat primarul C-tin Toma.

După Școlile 2 și 12, la rând vor veni școlile 7 din Dorobanți și 16 din Micro V, plus Colegiul Tehnic.

Se creează de acum înainte premisele ca de la școli să apară tineri talentați la fotbal, handbal, baschet etc. care să bată la porțile cluburilor sportive din oraș.

Cel mai frumos teren a fost amenajat de municipalitate la Șc. nr. 11 din Micro III

Asfaltarea terenurilor e importantă și pentru sănătatea copiilor, orele de sport urmând a fi mai atractive pentru elevi.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.