Vești bune de la podul nou de la Vadu Pașii. Când ar putea să fie gata

Sunt două vești bune de la podul (nou) de la Vadu Pașii. În ciuda epidemiei de coronavirus muncitorii și-au văzut de treabă.

1La capătul dinspre Buzău s-a turnat pe primul tronson placa de rulare. Muncitorii continuă să manufactureze cofrajul, astfel că în câteva săptămâni s-ar putea ca pe primele trei (din șase) segmente să fie gata placa de rulare. Mai rămâne hidroizolația, turnarea asfaltului și realizarea balustrăzii.

2La capătul dinspre Vadu Pașii s-a adus din atelier (vezi foto mai jos) unul dintre cele trei tabliere lipsă. Sunt speranțe ca până la finalul lunii să fie aduse și celelalte două, iar apoi – cu macarale de mare tonaj – să fie urcate pe cei doi piloni liberi plus culeea dinspre Vadu Pașii.

Emanoil Neagu, șeful CJ Buzău: „Termenul estimat pentru inaugurarea podului este septembrie. În ciuda problemelor legate de coronavirus, noi, de la CJ Buzău, am asigurat finanțare constructorului pentru a continua lucrările”.

Gheorghe Firon, primar Vadu Pașii: „A ținut și vremea cu constructorul, a putut lucra. Când vor fi puse și cele trei segmente sus va începe să se vadă luminița de la capătul tunelului. Sper să nu mai fie probleme și, poate, din august, să trecem pe pod înspre Buzău”.

Lucrarea este realizată de firma buzoiană Integral. În afară de podul propriu zis se lucrează și la amenjarea drumurilor dinspre capetele podului către infrastructura rutieră existență (vezi foto mai jos).

Drumul de la pod spre Vadu Pașii
Drumul de la pod înspre Buzău (stația de epurare)

Vezi, mai jos, o galerie foto, de azi, de la pod (cu placa turnată la capătul dinspre Buzău și noul tablier de la capătul spre Vadu Pașii).

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.