Vești despre băiețelul de doi ani care a înghițit otravă pt. șoareci

Nenorocirea s-a întâmplat în urmă cu două săptămâni în satul Bâsca Rozilei (de la Nehoiu înspre Gura Teghii).

Singurul copil – un băiețel de doi anișori – al unei familii de oameni gospodari a găsit într-un colț al curții granule de șoricioaică (otravă puternică împotriva răzătoarelor).

Într-o clipă de neatenție a părinților, copilul a băgat în gură câteva granule.

Că s-a întâmplat asta, părinții au descoperit mai târziu. După ce a fost alăptat și a dormit, peste aproximativ două ore micuțul s-a albit deodată la față și a leșinat.

Întrucât băiețelul nu mai avea reacție s-a sunat la 112. Când părinții au văzut granulele fix prin locul în care copilul s-a jucat a devenit evident ce s-a întâmplat.

Ambulanța l-a dus pe copil la Spitalul din Nehoiu, iar de aici la stadionul din localitate unde un elicopter l-a transferat de urgență la București la spitalul pt. copii Gr. Alexandrescu.

Au urmat ore și zile groaznice pentru părinți, cu copilul în stare foarte gravă și cu personalul medical făcând eforturi disperate să-l salveze.

După două săptămâni de la incident avem, în sfârșit, vești bune dinspre familie. Băiețelul a depășit starea critică, a fost deconectat de la aparate și coborât de la terapie intensivă pe salon.

Va rămâne însă internat la Gr. Alexandrescu pentru că mai e nevoie de una sau mai multe intervenții chirurgicale. Otrava i-ar fi afectat micuțului stomacul și rinichii.

Vom reveni.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.