Veștile nu-s prea bune. Nu mai avem!

Azi, după 6-7 luni am fost din nou la sală.

Ca să n-am emoții, fiind cu inima, am ales un meci amical. Gloria Buzău – Corona Brașov, o nou promovată.

Veștile nu-s bune

Gloria nu prea mai are echipă. Mai dispune de o singură jucătoare „fuoriclasse”, cum zic italienii, bielorusa Dziana Ilyna. Săraca se chinuie, dar nu mai are cu cine. De una singură nu poate câștiga meciuri.


Orice învăț are și dezvăț. Suporterii Gloriei – obișnuiți în ultimii ani cu participările în cupele europene – trebuie să se aștepte anul acesta la o clasare de la locul șase în jos.

Meciul s-a încheiat cu victoria nou-promovatei, Corona Brașov, 26-21! Explicația ? Cum am spus și mai sus, Gloria nu prea mai are echipă.

Să zicem că probabil ceva echipă ar mai fi, dar nu-i pe teren, ci în tribune (vezi poza de mai sus cu cinci jucătoare) sau acasă.

Croata Valentina Blazevici nu mai joacă de 5-6 luni. Pe hârtie ar fi una dintre cele mai bune conducătoare de joc din Liga Florilor. Din păcate, a lipsit la finalul campionatului trecut, când ne trebuia un egal cu Brăila, acum lipsește din nou.

Alte vești proaste, cei apropiați de echipă știu, Mădălina Zamfirescu are piciorul în gips și va mai juca abia la anul.

Bianca Harabagiu, după accidentare, a rămas (și) însărcinată, ceea ce înseamnă minimum un an de pauză. Se pare că i-a (și) fost reziliat contractul. E a doua jucătoare exponențială de la Buzău care rămâne însărcinată, așa am pierdut-o și pe Alina Rotaru.

Care-i treaba cu noile venite ? Întrucât bugetul e afectat de contractele (mari) – care se plătesc unor handbaliste care nu joacă – decidenții de la echipă au adus și ei ce au putut/găsit cu bani puțini. Nimic deosebit, jucătoare de la locul șase în jos.

A handbalistă arată doar o unguroaică, nr. 8, Nikolett Papp.

Țintarul e și el defavorabil Gloriei. Primele trei etape vor însemna zero puncte (cu Brăila (miercurea viitoare) și Rm. Vâlcea în deplasare, acasă cu Bistrița). Relevante/importante pentru Buzău sunt meciurile din etapele 5-7 cu Tg. Jiu (d), Brașov (d), Craiova (a).

Nr. 21, Ilyna, a alunecat în repriza a doua și a avut o căzătură urâtă pe parchet, acuzând dureri la umăr. Doamne ferește să se accidenteze și ea, fără Dziana am risca să fim pe la coada clasamentului

Chiar dacă situația de la echipă nu-i momentan prea roz, asta nu însemnă că nu vom susține Gloria. Suporterii adevărați sunt cei care își susțin echipa la greu.

Citește și:

loading...

2 comentarii la „Veștile nu-s prea bune. Nu mai avem!

  • De 7 de cand e primar Costi, daca punea banii in copii si juniori, acum aveam echipe decente, din pepiniera, fara contracte mari platite din banii publici, cu localnici (poate unii copii proveneau din familii fara posibilitati), cu copiii nostri etc. Dar hei, daca asa i-a iesit la kaizan lui Costi, din moment ce a plecat urechea la sugestiile unora si altora…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.