Vezi AICI ce vor să realizeze cele două comunități

E un proiect comun al orașului Buzău și al comunei Vernești.

Cele două UAT-uri vor să devină proprietare pe canalul Iazul Morilor, să-l reabiliteze/modernizeze cu fonduri europene, iar pe marginea lui să amenajeze o pistă de biciclete care să lege cele două comunități.

Daniel Năstase, primar Vernești: „Zilele trecute în Consiliul Local Vernești s-a aprobat cu unanimitate de voturi solicitarea noastră de a ni se acorda în proprietate canalul Iazul Morilor. Avem în plan să-l modernizăm, iar pe marginea lui să facem, împreună cu Primăria Buzău, o pistă de biciclete de la Vernești până la Buzău”

Primarul din Vernești spune că pista de biciclete ar putea servi în scop recreativ, dar și practic pentru cei din Vernești care vor să ajungă la Buzău
Așa arată acum canalul Iazul Morilor, dar cursul de apă poate fi reabilitat cu fonduri europene. Proiectele verzi primesc mai lesne fonduri europene

Orașul Buzău și comuna Vernești au solicitat ministrului Agriculturii să le dea în proprietate canalul Iazul Morilor, iar Adrian Chesnoiu a răspuns afirmativ (vezi mai jos documentul).

Canalul Iazul Morilor are în total 20 de km, din care șase sunt pe raza comunei Vernești.

În orașul Buzău intră la Galleria Mall printr-o conductă subterană cu un diametru de 1 metru și revine la suprafață dincolo de strada Horticolei (zona oborului de animale și cherestea).

De aici, Iazul Morilor intră printr-o conductă subterană

Canalul Iazul Morilor ar fi al doilea obiectiv, după Pădurea Crâng, care ar intra în acest an din proprietatea statului în cea a Primăriei Buzău.

Citește și:

loading...

3 comentarii la „Vezi AICI ce vor să realizeze cele două comunități

 • La fel ca cei doi edili, privesc cu mandrie si speranta in viitor. Vad, cu mintea deschisa si ochii inchisi, un curs de apa neerlandez, pe care sunt plasate cateva mori de apa, de la care isi trage numele – Iazul Morilor. O multime de biciclisti manati de un entuziasm orgasmic pedaleaza pe malurile lui intre cele doua primarii si striga ca in delir:
  – Vrem sa ne simtim ca in Neerlandia! Vrem mori, mai multe mori!
  Dealurile subcarpatice poarta mesajul lor, iar ecourile produc infiorare:
  – Vrem!… Vrem!… Vrem!
  – Mori!… Mori!… Mori!…
  Buzau, oras tare deschis…

  Răspunde
 • Ideea unei piste de biciclete care sa mearga paralel cu drumurile frecventate de navetisti ar fi o idee buna, sunt destui oameni ce se chinuie sa ajunnga cu bicicleta in oras din localitati de langa oras. Problema este ca ar trebui montat un sistem de camere de supraveghere, eu nu m-as simti in siguranta sa merg cu bicicleta prin zona de langa strada Orizontului.

  Răspunde
 • Toma mai bine ar termina Unirii si alte mizerii de strazi….

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.