Vezi AICI cele mai importante decizii după ședința de azi

Cei mai mulțumiți după ședința de azi sunt primarii de comune.

Au scăpat, în primul rând, de temerea că Trans Bus ar putea înceta să mai facă și curse rurale. Apoi, subvenția pe care trebuie să o achite cele 11 primării din ADI s-a micșorat considerabil (față de sumele vehiculate în ultimele două săptămâni).

Titel de la Mărăcineni e cel mai mulțumit. De la 680 de milioane/lună (lei vechi) va plăti doar 100/lună.

Să trecem acum la călători – unde sunt și calde și reci. Trans Bus va funcționa în continuare, dar se vor reduce din curse. Apoi, vor crește prețurile biletelor (între 0,5 bani – 1 leu) și abonamentelor.

Dar și aici este (în compensație) o veste bună. Abonamentele din rural vor fi valabile pe toate traseele! Adică, un abonat care vine de la Săpoca – de exemplu – va putea circula oricând – pe orice traseu din orașul Buzău. Astfel, călătorul de la Săpoca va putea lua ce autobuz dorește în orașul Buzău fără a mai plăti vreun leu. Avantaj important pentru muncitorii care schimbau 2-3 autobuze pentru a ajunge la serviciu.

Apar zonele geografice

Teritoriul din jurul Buzăului va fi împărțit în 5 zone (unii spun chiar 8!) în funcție de distanța (în kilometri) față de centrul orașului.

Abonamentele se vor elibera pe zone (și vor costa în funcție de zonă). De exemplu, cineva din zona 3 (Gălbinași) va putea circula (în cadrul abonamentului) peste tot în zona 3i (adică până la Săpoca ori Stâlpu).

Acest principiu este folosit în marile orașe ale Europei (de exemplu Parisul are 6 zone – cercuri concentrice cu raza tot mai mare).

Altă noutate e că din februarie CJ Buzău va intra în ADI și că – de vor fi bani în buget și instituția de pe Bd. Bălcescu va contribui la subvenție.

loading...

Un comentariu la „Vezi AICI cele mai importante decizii după ședința de azi

  • Asta e un lucru bun. Poate isi vor lasa mașinile în satele lor si vor veni cu autobuzul.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.