Vezi AICI cele patru fabrici din Buzău pe care ministrul le va vizita

Presa locală a fost informată azi dinspre PSD Buzău despre vizita pe care ministrul Economiei, Florin Spătaru, o va face mâine (vineri) în orașul Buzău.

Însoțit de președintele PSD Buzău, Lucian Romașcanu, ministrul va vizita patru fabrici din oraș Green Group (Parcul Industrial Frasinu), Green Fiber, Yazaki și Sara SRL.

Green Fiber pe Bd. Industriilor din mun. Buzău
Florin Spătaru este din Galați, a absolvit Facultatea de Nave și a lucrat pentru șantierele navale din Galați și Mangalia. Este ministru din 2021, de la învestirea guvernului Ciucă
Program-FS-si-LR_vineri-10-feb-2023_pentru-presa

Citește și:

loading...

14 comentarii la „Vezi AICI cele patru fabrici din Buzău pe care ministrul le va vizita

 • E normal să vină la Buzău, județ cu 14% clădiri asigurate. Noi și Vrancea. Alo, presa deontoloagă, puneți mâna și luați-l de gulere pe toți primarii, că e răspunderea lor legală să sancționeze populația neasigurată, să lase imnurile și adunările de colhoz! În Buzău se desprind pereții din blocuri, tencuială, izolație, și avem aproape 1000 de astfel de clădiri, dintre care vreo 50 construite înainte de anii 60 și restul, cu vreo 7-8 excepții, înainte de 89, inconștienților!!! Lifturi bombe cu ceas, scări de bloc crăpate, subsoluri inundate de zeci de ani, pomi crescuți pe terasele blocurilor. Asociațiile de proprietari dorm în papuci, încasează bani și se comportă voevodal iar ăia din primării freacă duda pe tinder, fb, naiba știe ce fac că doar treaba lor nu.
  Bine că vine ăsta la Buzău, să vadă potențialul de dezastru.
  Lăsați naibii bambiliciul și cultura pe bază de invitații și milioane de euro în total anual, puneți mâna și rezolvați probleme reale ale oamenilor, că vorbesc de integritatea noastră fizică, Toma & co, nu de cum trageți voi să vă asigurați veșnica pomenire cu fel de fel de rahaturi urbanistice!

  https://www.economica.net/expusi-masiv-la-risc-de-catastrofa-lista-judetelor-unde-oamenii-raman-pe-strada-daca-vine-un-cutremur-major_646400.html

  Răspunde
 • Ob, tu ai timp liber nu gluma. Ce vrei, sa asigure primarul casele? Sau sa amendeze pe aia care nu refac tencuielile la blocuri? Îți dai seama ce ar ieși?
  Oamenii sunt iresponsabili. Dacă le cere administrația sau asociația de proprietari bani sa faca ceva, o dau din colț in colț si urla ca sunt furați. Adu-ti aminte de blocul de la avion, cat s-au opus proprietarii.
  Știu, o sa îmi vorbești de educație acum, ca de treizeci de ani ca blablabla. Vorbe-n vânt, cuvinte din tastatura. Oamenii simpli, tu si eu, ar trebui sa fim responsabili, implicați si educați, nu sa așteptăm mura-n gura si sa ne plângem stand la coada la Jabbar.
  Eu am casa asigurata total.

  Răspunde
  • Vorbesc de aplicarea prevederilor legale de către cei desemnați prin LEGE să o facă.
   În primărie există, sau ar trebui, un serviciu care urmărește activitatea asociațiilor, ocoordonează și o repune pe făgaș când o iau razna (izolări ilegale, blocuri lăsate de izbeliște etc.). Poliția locală are rol și atribuții de sancționare a asociațiilor. În final, PRIMARUL unei localități transmite la autoritatea națională care se ocupă cu PAD-urile (o iau pe scurt) lista cu locuitori iar autoritatea dă înapoi lista cu acei locuitori care NU au încheiate aceste asigurări obligatorii MINIME. Anul trecut puțin a lipsit ca o mamă ieșită la plimbare cu copilul în landou să nu fie făcuți piftie de o bucată de izolație făcută la ochi și cum poate fiecare (ceea ce contravine total legii, din toate motivele normale, logice sau sănătoase la cap), nu în totalitate per bloc, cu anumite materiale ori aspect, că d-aia și arată orașul ăsta precum o așezare subsahariană.
   Îmi cer scuze că cer respectarea legilor acestei țări, în special în momente în care la câteva ore distanță de noi sunt deja confirmați peste 20k decedați sub ruine!
   Ca să stai cu palma-n fund ca cetățean și să nu te implici, în situația asta, e CRIMĂ. Iar cetățeni sunt inclusiv primarii.

   Răspunde
   • Și ca o completare: ”norma cel mai frecvent încălcată este obligația proprietarilor și administratorilor construcțiilor de a urmări comportarea în timp a acestor construcții, pe baza cerințelor cuprinse în cărțile tehnice”. Constatarea aparține Inspectoratului de Stat în Construcții la expertizarea construcțiilor noi, din perioada 2018-2022, pentru care au fost dispuse nu mai puțin de 7.764 de măsuri ca urmare a „neconformităților cu grad mare de repetabilitate”.
    Minunăția toată, AICI https://jurnalul.ro/special-jurnalul/probleme-constructii-statistica-santiere-expertize-923443.html?utm_source=antena3.ro&utm_medium=referral&utm_campaign=A3%20Articol
    Blocurile de dinainte de 90, la Buzău, cu unele mici excepții, sunt ”pârloagă”. Dar să așteptăm precum la Podul ”Marghiloman” să ne treacă gloanțele pe la cap și atât, dacă avem noroc, și apoi să vină Regele Toma să ce, că ceea ce-i cere legea oricum nu face?!! Află și el ca și noi, post-eveniment, că degeaba zice legea să fie prevenție, el zice că prevenția-i vreo înjurătură ceva. Iar cum nu toți ne-am născut din minuni, și avem părinți, ai mei la oraș, păi îi duc la groapă cu Toma cu tot de gât, dacă-i adun de prin vreun canal neasigurat ori de pe caldarăm zdrobiți de balcoane și tencuieli. casa și-au asigurat-o, că nu așteaptă milă sau pomană ori să eludeze, pe ”șmechereală”, legile făcute să-i protejeze oarecum.

    Răspunde
  • Bai castravetilor , voi astia cu asigurarea obligatorie a locuintelor poate ne informati si pe noi unde in europa mai exista o astfel de mizerie legislativa !
   Va spun eu ….doar in rrrromanika noastra cea feudala si mafiota.

   Răspunde
   • Îmi cer scuze că tot intervin, dar la pătlăgele e bine să le pui și sare, că se strică altfel:
    Franța, asigurare obligatorie
    Suedia, nu e obligatorie dar doar 5% nu au casele asigurate, deci la ăia nu e cazul cu parul
    Olanda, obligatorie
    Dubai, obligatorie
    Scoția, obligatorie
    Belgia, obligatorie în Flandra
    Portugalia, obligatorie (doar pentru prorprietari, nu și chiriași)
    Singapore, obligatorie pentru incendii
    Canada, obligatorie pentru locuințele achiziționate în rate (ca și în SUA)
    Mai vrei?

    Răspunde
    • Eu am pus problema in europa nu in dubai .
     Oricum in europa sunt doar doua ….lituania si rrrromanika .
     P.s. …ceva bun nu luam de la alte state ci doar metodele de bagat mana in buzunarul altuia cu japca

     Răspunde
     • Franta e in Asia, puitorule de problema? Langa Olanda, care are ca vecini Vietnam si judetul Brasov. Hai ca…

      Răspunde
      • Citeste in diagonala ca sa pricepi sau printre randuri

       Răspunde
  • Își folosește foarte bine timpul.
   Eu îi mulțumesc!
   Nu toți știm să căutăm ce trebuie și unde trebuie. Se pare că nici cei aleși si plătiți să facă asta la serviciu nu știu. Nici după ce li se arată nu „pricep” mare lucru. Îți dai seama ce ar fi ieșit dacă ar fi știut? Mai puțină tencuială căzută pe trotuare și mai puțini oameni fără adăpost în caz de cutremur mare. Și ăsta vine și nu pune botu’ la campanii de PR.
   Indeplinirea obligațiilor de serviciu ar face mult mai mult bine decât niște scuze penibile de genul „proiectantul nu era din Buzău „. Nu crezi?

   Răspunde
 • Spui ca ai casa asigurata total? În ce sens ai asigurare totala? Ai bani strânși de încă o casa sau te bazezi pe societățile de asigurări?

  Răspunde
 • Legiuitorul a făcut o lege proastă. Nu-mi dau seama dacă deliberat sau nu. A desemnat primăriile să verifice și să sancționeze lipsa asigurării obligatorie a locuinței. De când este legea în vigoare nu am auzit de niciun caz de sancționare. Nu doar în Buzău ci în toată România. Niciun primar nu e tâmpit să-și dea foc la viitoarele voturi. Altcineva, nu primăria ar trebui să sancționeze lipsa asigurărilor obligatorii a locuințelor.

  Răspunde
 • Auras nu ne mai spui nimic de rezultatele epocale ale vizitei supercalifragilistice ?!!! Reclama ,bani ioc ?!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.