Vezi aici CINE și DE CE vrea să cumpere

230 de mii de euro e prețul de pornire a licitației de vânzare a terenului (fără TVA).

Suprafața de 1.908 metri pătrați aparține Primăriei Buzău. Vrea să cumpere GRAL Medical, una din cele mai mari companii private din România din domeniul medical.

Terenul scos la licitație de Primăria Buzău este în forma literei „L” (vezi săgețile albastre din fotografia de mai sus). Cuprinde parcarea din spatele Centrului de Transfuzii Buzău, dar și o porțiune cu acces de la stradă
Viitorul proprietar va asigura acces dinspre str. General Grigore Baștan (între poarta 2 a spitalului și Centrul de Transfuzii)

GRAL Medical vrea investească aici în jur de 3 milioane de euro (teren, clădire + aparatură medicală) pentru construirea unui centru de diagnostic şi tratament al pacienţilor oncologici (radioterapie și chimioterapie).

Primar C-tin Toma, în referatul de însoțire a proiectului CLM: Realizarea în municipiul Buzău a acestui centru medical ar duce la eliminarea timpului mare de aşteptare întâmpinat de pacienţi în alte clinici din afara municipiului, precum şi eliminarea cheltuielilor suplimentare de transport şi cazare pe care pacienţii buzoieni ar fi nevoiţi să le suporte dacă s-ar trata departe de casă”

GRAL Medical a mai vrut să cumpere terenul în 2018. Primăria Buzău l-a scos atunci la mezat pentru 154 de mii € (fără TVA), dar clinica medicală nu s-a mai prezentat la licitație.

Acum, există din nou interes pentru realizarea investiției. Valoarea estimată a terenului a crescut la 230 de mii € (fără TVA) – preț de pornire a licitației.

Anunt-public-Grigore-Bastan

Citește și:

loading...

12 comentarii la „Vezi aici CINE și DE CE vrea să cumpere

 • Don Primarele cu ai nostri la putere, ai inceput sa vinzi terenurile municipale. Nu mai sunt bani la buget pt. salariile din primarie? Vai de capul nostru ce ne asteapta pana la viitoarele alegeri.

 • Don Primarele, banii de la Gral pe terenul localnicilor/buzoieni unde vor fi cheltuiti ? Pe ce bancute si ate minuni se vor duce .Uimiti ne cu minunata gandire a angajatilor primariei. Macar la stim ca nu mai avem terenul sa stim , in ce se investesc si de ce atata graba si de ce din proprietatea comuna ,terenul trece in propritate privata

 • Daca vine o clinica privata si deschide un centru oncologic acolo ce e rau in asta? Iti doresc sa n ai ghinionul sa ai nevoie de ei si sa vezi ca n ai unde sa te duci in Buzau decat la spitalul de stat. Asa ca mai usor cu comentariile rautacioase ca nu e capat de lume ca se vinde un teren al primariei.

 • Oare nu era mai ok sa îl închirieze?
  În câțiva ani își scotea banii lejer și rămânea și în proprietatea statului.
  Acolo se poate face un bloc lejer…..
  Îți dai seama cați se vor bate pe locul ala.
  Asta cu clinica e praf în ochi.
  La licitație câștiga tot Gagu sau ai lor și hopa un bloc mișto cu vedere la pădure!
  Atunci o sa zică ca domle aia e licitația și a câștigat ala care a dat mai mult.

 • Întrebarea este cine și de ce vrea să vândă. CLM știe sau doar votează în necunoștință de cauză. Cunosc ei termenul de concesiune? Câți au habar de drept administrativ? Spitalul nu are parcare. Ai treabă acolo, parchezi cu riscuri pe unde apuci. Acum vedem că Municipiul ( nu Primarul) are un teren în proximitatea Spitalului și îl vinde! Strategii Ploii! Până la urmă e feuda lor nu? Au fost aleși să facă asta. Luați cu pâine că se răcește.

 • Stimati tovarasi, mai incetati dracului cu ideea asta bolnava (si tembela) ca Statul (indiferent prin care institutie) tre’ sa fie proprietar! Statul tre’ sa aiba grija de cetateni (printre altele sa nu-i rupa cu taxele) si cam atat, in rest nu are altceva de facut decat sa creeze conditiile necesare negustoriilor private!

  Comentarii tembele : ca de ce vinde, ca de ce nu face parcare, ca de ce nu concesioneaza…numa’ imbecilitati! Vin unii sa faca o clinica in care vor trata (cat se va putea) cancerul! Credeti voi ca parcarea, concesiunea si alte cacaturi sunt mai importante? CANCER!

  Si nu, nimeni nu vine sa construiasca si sa bage milioane (aha, exact, atat costa toata aparatura medicala necesara vindecarii cancerului) pe un teren concesionat, inchiriat sau alt rahat asemanator. Aia fac un business care, din pacate, e foarte necesar orasului astuia (care esti idiot si nu intelegi, mergi intr-o dimineata la Institutul Oncologic Fundeni sa vezi acolo sute de oameni – dintre care multi buzoieni – care cauta tratament si speranta).

 • Nu trebuie sa ne ingrijoram prea mult! Se va face loc si de parcare si de constructii noi.Crangul e aproape,ulmii bolnavi trebuie taiati,pe langa ei si alti pomi,asa ca loc este pentru toata lumea…Traiasca drujba si iubitii conducatori!

 • Centrul cu dializa de langa Spital este pe un teren concesionat de la CJ. Pe de alta parte, sunt convins ca in caietul de sarcini al licitatiei in cauza va fi prima conditie realizarea acestui centru, deci excluse manariile imobiliare. Poate ca trebuie sa fii in proprietate pentru a primi fonduri, cine stie. Problema de ridicat mi se pare alta: incet si sigur sistemul sanitar merge spre privat, unde evident ca vor exista tarife, pe langa decontyarea de la Casa, daca si in ce pondere se va face. Atunci abia se va implini visul lui Vladut Voiculescu, pus ministru usr de catre unchiu-sau pentru a distruge sistemul de stat. Asadar, avem doua variante:
  1. Ori ne imbogatim fortat toti!
  2. Ori murim sanatosi si nu ne mai imbolnavim vreodata!

 • Deie Domnu ca măcar de s-ar construi acolo un centru medical pentru bolnavii de cea mai necruțătoare boală ! Ar fi o binecuvântare pentru cei care trec prin asemenea impas și familiile lor . Există însă și temeri justificate din partea buzoienilor dat fiind poziția privilegiată și sunt convins că mulți ” investitori ” își suflecă mânecile … Să nu uităm că mâine e 1 decembrie – luna … CADOURILOR !!!…

 • Dragi tovarăși. Ușor că-ți plesnește ceva și încă nu s-a construit clinica. Felicitări pentru deținerea adevărului. E mare păcat că nu ești înțeles. Nici nu vei fi înțeles pentru că restul sunt imbecili. Trebuie să fii briliant că să înțelegi și numai o sinusoidă într-un univers controlat poate înțelege cu adevărat diferența între vânzare și concesionare în strategiile de dezvoltare durabilă.
  Nu jigni amice că nu te-a atacat nimeni. Te simți vizat de comentarii? De ce?

 • Pentru Gaby
  Contractul de închiriere nu iti da dreptul sa faci o constructie definitivă ci doar una provizorie. Un spital nu poate fi realizat pe contract de închiriere. Să dea Dumnezeu să se facă
  BUZAUL are nevoie de așa ceva

 • Stimabile, vanzarea inseamna bani veniti ACUM. Concesionarea inseamna bani cu taraita. Si mult mai putini. Banii veniti ACUM pot fi (nimeni nu spune ca vor fi, asta-i alta poveste) folositi pentru investitii. Banii veniti cu taraita sunt absolut inutili.
  Dezvoltare durabila? Unde? Cum? Cand? Cine? Serios, matale traiesti pe planeta asta, in municipiul Buzau?!
  Ideea e simpla : unii au spus ca vor sa cumpere terenul ala ca sa faca un centru de tratament oncologic. Ca va fi gratuit, ca nu va fi, ca se deconteaza, ca nu se deconteaza, astea-s discutii diferite. Atata timp cat contractul de vanzare-cumparare contine clar conditia construirii acestui centru (cu termene clare si interzicerea revanzarii terenului o anumita perioada de timp DUPA construirea si darea in folosinta a respectivului obiectiv) lucrurile-s simple si clare.
  Sau e prea elevat ce-am zis? Cat despre jignit…da’ ce sensibil esti, suflet de artist!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.