Vezi AICI declarația noului prefect de Buzău

Poziționare radicală împotriva deschiderii școlilor a noului prefect de Buzău.

„Voi face tot ce îmi stă în putință să împiedic deschiderea școlilor cu prezență fizică. Opinia mea e că școlile pot relua cursurile cel mult online. Dacă e nevoie voi merge în Consiliile de Administrație ale unităților de învățământ pentru a bloca începerea școlilor cu prezență fizică. Situația din spital e gravă, trebuie încercat să nu o agravăm și mai mult”, a spus la Focus Tv, prefectul Daniel Țiclea.

Poziționarea radicală a noului prefect de Buzău privește orașele și comunele din județ cu o rată mare de infectare.

„În rural, acolo unde sunt cazuri puține, se poate relua totuși școala”, a adăugat Țiclea.

Context: Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, își dorește ca de luni școala să înceapă cu prezență fizică, măcar în localitățile cu rată de infectare redusă. În rest, online. Decizia oficială va fi anunțată vineri.

Vezi, mai jos, rata de infectare de azi pe fiecare UAT din jud. Buzău.

Citește și:

loading...

7 comentarii la „Vezi AICI declarația noului prefect de Buzău

 • Total de acord !

 • Scolile trebuie sa ia masuri reale de preventie, igienizare regulata, dezinfectarea efectiva, reala, nu doar declarata, a birourilor si salilor de clasa unde se inregistreaza cazuri pozitive, dezinfectant in toate clasele, masca purtata corespunzator de tot personalul…. Cum sa poarte copiii mascuta corect daca profesorii, directorul ignora masurile?

 • Până nu mai scade rata de infectare mi se pare corect ce spune prefectul

 • Este cea mai logica decizie !

 • ma intreb cum va putea bloca cu „prezenta fizica” ….adica sta in poarta scolii si opreste copii? …sau se gandeste sa ii ia la pumni pe membrii comisiei care doresc deschiderea scolilor…sau este o amenintare voalata ca se duce la sedinta si cine voteaza impotriva opiniei lui va fi schimbat din functie?! …oare aceasta declaratie nu este trafic de influenta/ intimidare si alte asemenea….

  Comunistii nu ne-au parasit inca…lupul isi schimba blana dar naravul ba!!!

  Cred ca noului prefect nu prea i-a placut scoala sau prefera cursurile „on-line” pe vremea dumnealui!!! …invata singur de acasa ca doar avea parintii bogatani!! Stie dumnealui ce efort implica sa se stea acasa cu copiii si sa ii invatam noi parintii scoala?! ….cadrele didactice nu vor putea niciodata sa ofere 100% online servicii de calitate, comparativ cu scoala in clase!

  mai bine noul miniprefect sa se duca „cu prezenta fizica a dumnealui” prin scoli si clase si sa verifice dotarea cu dezinfectanti (care nu irita pielea sensibila a copiilor, adica de calitate), materiale de curatenie de calitate sa se dezinfecteze tot ..de la banci, toalete, clantele usilor…etc.. respectarea masurilor de catre toti membrii scolii de la vladica pana la opinca!! (cum zicea un inaintas al nostru)

  Prezenta fizica este nevoie nu la sedinte…ce drk sa zica el in plus…daca este democratie sa lase democratia sa vorbeasca. Nu intelege nimic indiferent cat as scrie!

  Prezenta fizica este nevoie in teren..sa vada faptele….modul de desfasurare…sa faca controale peste controale, sa se asigure inainte ca a distribuit tot ce trebuie si apoi sa verifice modul de folosire a materialelor igienico sanitare!! Ne-am saturat sa cotizam la scoli si gradinite cu bani/materiale pentru dezinfectant si materiale de curatenie! („ca nu ne-a dat nimeni nimic” + „ne-au spus sa ne descurcam cu ce ne-au dat”) …asa se pune problema in teren.. Sa ne descurcam cu ce ne-au dat!! …aceasta este situatia din teren…sa nu ne mai facem ca nu stim!!

  Inchiderea in casa a copiilor ne transmite un singur lucru: „suntem incompententi sa luam masurile potrivite” nu avem de unde..asa ca va inchidem in casa. De aproape 2 ani maturam mizeria sub pres…..repede repede sa nu se vada… tot un fel de „umilire a buzoienilor” este si aceasta.

  un contemporan al dv. dl. Prefect spunea pe 17.05.1990: ” chintesenta democratiei este: Voi lupta pana la ultima picatura de sange, sa ai dreptul sa nu fii de acord cu mine!” – Ion Ratiu; asa ca mai lasati fizicul din sedinte si mergeti pe teren!!

 • Este greu pentru cei care au copii si nu au cu cine sa-i lase in aceste zile cand scolile sunt inchise, insa orice ai fi („comunist”, „chiabur”, functionar in aparatul de stat, s.a.m.d.), trebuie sa fii realist si sa constientizezi ca ultima declaratie a prefectului legata de functionarea scolilor este logica la acest moment.
  Suntem departe de a iesi din acest val pandemic si fara restrictii nu avem nici o sansa mai departe!!

 • Luati la intrebari directorii de scoli care vor un nou mandat, pare sa le fi fost preocuparea majora, inspectoratul scolar care ne spune ca nu stam nici prea prea, nici foarte foarte, intrebati cate dezinfectii au facut in scoli dupa cazurile confirmate, de ce sunt recipiente goale peste tot, fara dezinfectant, de ce multi copii si foarte multi profesori nu poarta masca, de ce nu se dezinfecteaza manerele etc, cum zicea cineva mai sus, verificati daca cele declarate sunt reale! Altfel toti declara ca scoala este pregatita, ca au x,y,z si totusi scoli mari din oras au devenit focare Covid. Daca tot s-a facut statistica vaccinatilor, faceti si o statistica a cazurilor pozitive, eventual pe clase. S-ar putea sa aflati adevaruri incomode.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.