Vezi AICI propunerea primarului Toma către consilieri

E o veste bună pentru buzoienii rămași la sistemul centralizat.

Primarul C-tin Toma a inițiat azi un proiect de hotărâre prin care buzoienii vor plăti doar 377 de lei/gigacalorie (fără TVA, 440 cu TVA), deși prețul real ajunge până la aproape 900 de lei.

Asta înseamnă că pentru fiecare gigacalorie consumată în casele oamenilor Primăria Buzău va achita o subvenție record de aproape 440 de lei.

JUMI-JUMA. Buzoienii vor plăti 440 de lei/gigacalorie. La fel va plăti ca subvenție și Primăria Buzău

Prețul, de asemenea record, la care a ajuns gigacaloria la Buzău – 880 de lei (preț real: producere, transport și distribuție) – se datorează conform expunerii de motive a primarului – creșterii cu 97,42% la gazele naturale și cu 42,85% la energia electrică.

Concluzie. În condițiile creșterii prețului la gaze și a subvenției Primăriei Buzău – în iarna ce va veni – buzoienii de la sistemul centralizat vor plăti facturi mai mici decât cei cu centrale de apartament. Pentru cei de la RAM, scumpirea este de doar 50% (de la 300 la 440 lei), în timp ce prețul gazelor, conform estimărilor, se va majora cu aproape 80%.

loading...

11 comentarii la „Vezi AICI propunerea primarului Toma către consilieri

 • Bună treabă! Și ăia cu centrală, tot cetățeni ai orașului, tot plătitori de taxe, de ce pomeni fantastice vor beneficia în schimb din partea lu don primar? Intrare gratuită la talcioc sau plimbare cu barca pe lacul cel nou de la moară? Hai, măcar o poză cu locomotiva, să nu simtă prea tare mâna asta băgată în buzunar…

 • Deci cei cu centrale proprii, după ce au investit în costul instalației, plătesc gazele la prețul pieței, contribuie și la bunăstarea celor rămași la RAM? Unde este vestea buna? Iar ne întoarcem la epoca Boscodeala?

 • „Veste bună pentru buzoienii de la RAM”

 • Pentru ce a fost oprită căldura pe 1 aprilie în 2019 când era frig de s-au vândut toate radiatoarele electrice din oraș? Pentru a convinge cât mai multi să-și monteze centrale de costa manopera ca la centralele nucleare.
  Sistemul centralizat era câh.
  Acum este o binecuvântare.
  „Prea ca la țară!”
  Sigur a inițiat altcineva asta! Primarul nici nu avea timp astăzi. Imposibil să fie același om și să mai vrea să creada cineva că are o viziune coerentă.

 • Este discriminare in forma actuala. Daca îi subvenționează pe ăștia de stau atârnați la RAM, trebuie să îi subvenționeze cu aceeași sumă si pe cei cu centrale sau pe cei care se încălzesc cu lemne sau peleți.
  Nu înțeleg de unde până unde trebuie ca din taxele și impozitele mele să le plătesc gigacaloria ăstora învățați de comuniști să „li se dea”.

 • Auras,iar ai scapat pianul………

 • Mai plătește Pulea taxe și impozite. Când o să-mi trimită primarele vieții plicul cu înștiințarea de plată o să mă duc și o să-l depun fața primăriei să și-l bage cei de-acolo undeva, că eu nu le mai plătesc nimic. La următoarele alegeri locale să procedăm ca la referendumul de duminica trecută. Orașul ăsta nu „merită” astfel de edili!

 • Susțin pe Dynamo!

 • Să nu ne facem iluzii că dacă nu plătim impozitele rezolvăm ceva. Împrumuturile se fac fără referendum.

 • Din cât se vede, buzoienii încep să devină din ce în ce mai „încântaţi” de prestaţia şi deciziile actualului primar.

  Să fie oare doar o modalitate de a mai aduna nişte simpatizanţi?

  Marea majoritate a locuinţelor care au fost conectate la sistemul centralizat au acum sisteme independente de încălzire.

  Anul acesta Primăria a sprijinit cu bani (sume destul de mari ce au acoperit o parte sau, în unele situaţii, o mare parte a instalării unei centrale de apartament) proprietarii cu venituri mici care au renunţat la serviciile RAM şi au instalat o centrală de apartament. Nu are nimeni cum să mai spună că nu şi-ar fi permis!

  De ce să plătească Primăria jumătate din preţul gigacaloriei pentru cei care nu renunţat la serviciile RAM? Primarul a declarat că gigacaloria nu va mai fi subvenţionată şi, acum ce face, se apleacă după cum bate vântul?

  Declaraţie a primarului Toma din 18.11.2019, preluată din următorul articol apărut pe „www.buzoienii.ro”:

  https://www.buzoienii.ro/anuntul-lui-toma-privitor-la-sistemul-centralizat/

  „Actuala societate R.A.M., despre care eu am tot spus de trei ani încoace că e în faliment nedeclarat, va fi închisă la primăvară. Activul va fi trecut pe o nouă firmă. Atunci se va face o analiză riguroasă asupra a ce mai păstrăm din actuala rețea și ce închidem. Ideea este să micșorăm prețul gigacaloriei, iar cei care rămân la sistem să poată plăti prețul corect, real, fără subvenție”.

  Vedeţi şi articolele anterioare ale site-ului „www.buzoienii.ro”

  https://www.buzoienii.ro/toma-a-negat-zvonurile-toti-care-au-primit-hartie/

  https://www.buzoienii.ro/buzoienii-saraci-nu-se-inghesuie-la-banii-gratuiti-dati-de-primarie-cauze-perspective/

  https://www.buzoienii.ro/toma-anunt-crestem-numarul-celor-care-vor-primi-ajutoare-35-de-milioane-de-lei-vechi/

 • Zi reportere zi.
  Nu o mai da cotita.
  Fa ca atunci când spuneai că de vină e Tescaru, apa scumpă otravita, ruginita etc…
  Baga si acum articole după articole.
  Nu dansa dupa cum zice toma

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.