Vezi AICI răspunsul autorităților la cele mai actuale întrebări

Sunt întrebările acestor zile speciale de Paște, când lucruri firești în anii trecuți sunt acum limitate și chiar interzise.

Autoritățile, prin Grupul de Comunicare Strategică, au venit în întâmpinarea cetățenilor, chiar dacă multe din răspunsuri sunt negative.

Cea mai frecventă întrebare e aceasta: „Pot să îmi vizitez părinții/bunicii și să iau masa cu ei de Paște?”

NU este permisă deplasarea pentru vizitele făcute fără motive justificate. Vă sugerăm să vă rezumați a le duce produse pentru masa de Paște, în cazul în care nu se pot aproviziona singuri. Recomandare: evitați contactul direct sau apropiat. Păstrați legătura prin telefon/Internet.

Pot merge la cimitir în această perioadă, pentru efectuarea ritualurilor creștine?

Nu. Acest lucru este permis doar în cazul slujbelor de înmormântare/cununie/botez cu un număr redus de persoane (maximum 8), situații reglementate prin ordonanțele militare. Deplasarea la cimitir pentru alte motive nu este reglementată și nici nu poate fi considerată o urgență.

Pot participa la slujba de Înviere la biserică?

Nu. Anul acesta slujbele din Săptămâna Mare (a Sfintelor Pătimiri) și de Sfintele Paşti vor fi săvârșite doar de slujitorii bisericești, fără participarea credincioșilor, fiind transmise pe canalele TV și pe Internet.
Vezi recomandările Patriarhiei Române

Lumina va fi adusă la locuințele oamenilor de clerici și voluntari

Este permisă organizarea de petreceri (în familie) în curtea casei proprii, sâmbătă sau duminică ?

Dacă prin petrecere se înțelege doar participarea membrilor familiei, cei care locuiesc în mod normal acolo, fără invitarea altor persoane/rude, DA, este permisă. Însă, trebuie respectate prevederile legale în privința păstrării orelor de odihnă și fără să fie perturbată liniștea publică.

Mai multe întrebări, dar și răspunsurile autorităților, puteți găsi pe siteul fiipregatit.ro, pus la dispoziția cetățenilor de Departamentul pentru Situații de Urgență.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.