Vezi cererea trimisă de Toma către Vela și Arafat

„Cer revocarea ordinului prin care s-a instituit carantina în cartierul Poștă din mun. Buzău”, a spus azi Toma, într-o conferință de presă organizată ad-hoc la filtrul de la intrarea în cartier.

Primarul a trimis cererea către Marcel Vela și Raed Arafat. Edilul șef consideră că măsura carantinării cartierului nu se impune din mai multe motive:

 • în satul Bărbulești, de lângă Urziceni, sunt 56 de cazuri (la o localitate mai mică decât cartierul Poștă și compusă majoritar din etnici rromi). Acolo nu s-a luat măsura carantinării
 • la nivelul municipiului și a județului Buzău sunt puține cazuri raportate la alte orașe și județe din țară unde nu s-a luat o astfel de decizie.
 • în cartierul Poștă sunt doar 70 de persoane de etnie rromă, la o populație de 2447 de persoane, conform ultimului recensământ

Primarul consideră că prefectul și celelalte persoane care au decis carantinarea cartierului s-au panicat și de aceea s-au pripit, luând „o măsură exagerată, nedreaptă și abuzivă”.

Rămâne de văzut care vor fi răspunsurile lui Vela și Arafat după ce vor parcurge cererea primarului Buzău.

Vezi mai jos documentul integral (click pe săgeată pt. pagina următoare).

Adresa-MAI

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/aurastereaca.

loading...

6 comentarii la „Vezi cererea trimisă de Toma către Vela și Arafat

 • Aici primarul are dreptate. Are si carantina treaba ei, trebuia analizata situatia un pic inainte de acea decizie care in acest cartier poate face mai multe victime decat virusul.

  1. Poate ar fi avut sens daca era luata imediat dupa marea petrecere, deja au trecut cateva saptamani.
  2. Nu are rost sa carantinezi oameni sanatosi, riscul de contaminare se rastrange la un grup deja identificat si izolat. Raspandaci daca mai exista sunt in alte locuri.
  3. Peste 1 saptamana oricum incepe marea plimbare nationala. Stim cu totii ce urmeaza.

  Cel mai important este ca dupa 15 Mai sa se respecte normele de igiena in spatiile publice, transport in comun etc. Principalele surse de raspandire peste tot in lume sunt spitalele, transportul in comun si toaletele publice.

  Pe scurt… Doamne, ajuta!

 • Domnule Primar, cu toată stima ce o am pentru dvs, sunteţi şi veţi rămâne CEL MAI BUN PRIMAR al Buzăului, dar greşiţi fundamental aici.
  Nu vă luaţi după acei consilieri slabi, incompetenţi, avari de orice capital politic, oricât de nesemnificativ ar fi, dar mai ales NEINFORMAŢI temeinic asupra pericolului COVID, care v-au sugerat să ieşiţi cu aceste halucinante declaraţii publice !

  Prioritatea nr. 1 o constituie SĂNĂTATEA ŞI VIAŢA NOASTRĂ, a buzoienilor, a tuturor.
  Nu vă mai opuneţi deciziei de carantinare, absolut necesară, care s-a luat tocmai în acest scop !
  Nu mai subestimaţi pericolul COVID-19, care rămâne imprevizibil şi necunoscut pe deplin chiar şi virusologilor şi la care oficial nu avem încă un leac sigur !
  Reconsideraţi-vă declaraţiile în faţa buzoienilor, până nu e prea târziu, şi reţineţi că numai printr-o strânsă colaborare cu ADEVĂRAŢII EXPERŢI, putem depăşi această problemă iar viaţa în Buzău va reveni la normal.
  Cu mult respect, un sincer suporter de-al dvs!

 • Buna ziua.
  Cea mai buna varianta, pentru scoaterea din carantina a cartierului Poștă, o reprezinta testarea celor 2447 de rezidenți.

 • @ Ionel
  +1… Genial!…
  Acum sa vedem cum raspunde dl Toma, dar ar trebui sa fie un fleac pentru dumnealui, doar a adus in Buzau un aparat RT-PCR inca de acum vreo luna si ceva de zile. Parol! L-am vazut in poze…
  Si dl Neagu… Ce ziceti, il puneti in functiune? 2400+ teste este deja banal, nu?

 • Cred că nu era necesară această solicitare imperativă, domnule primar! Pana acum ați facut exact ce trebuia sa facă un bun administrator al urbei noastre. Ați făcut in acest oraș, ce nu a făcut nimeni de cel putin 30 de ani de zile. Prin această declarație ați devenit politician. Nu va prinde aceasta abordare. Rămaneți administratorul acestui oraș și continuați va proiectele! Refuz să cred ca această atitudine a dumneavoastră are legătură cu faptul ca depozitul de medicamente al farmaciilor deținute de familia Ciolacu, se află in interiorul zonei carantinate!

 • @ A. Drobeta
  Pai gurile rele, da’ bine informate, zic ca dl Toma e chiar oleaca de asociat cu dl Ciolacu la depozitul ala de medicamente.
  O dezmintire, ceva, dle Toma?…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.