Viața și bunurile celor aflați în necaz vor fi salvate mai ușor. Felicitări ISU Buzău!


E o veste bună pentru cel puțin 25 de mii de buzoieni și nu numai.

Vorbim aici despre locuitorii din Padina, Rușețu, Pogoanele, Scutelnici, Luciu, Largu și Brădeanu (cu cele 16 sate aparţinătoare), dar și pentru cei aflați în tranzit prin această zonă.

ISU Buzău va inaugura duminică noul punct de lucru de la Padina.

Va fi deservit de 24 de pompieri şi paramedici şi va  dispune de două autospeciale – una de stingere cu apă şi spumă (de capacitate mărită, echipată şi cu accesorii specifice pentru descarcerare şi acordarea primului ajutor medical) precum şi o ambulanţă S.M.U.R.D.

Tehnica de intervenție a fost donată de către americanii de la SC Hunt Oil împreună cu OMV Petrom, în timp ce spațiul de lucru a fost asigurat gratuit de Primăria Padina.

Prin deschiderea noului punct se vor reduce timpul mediu de răspuns la situaţiile de urgenţă de la 45 de minute la 24 minute, distanţa medie de la 41 km la 23 km şi implicit consumurile de carburant.

Dar, în primul rând vor  crește nivelul de siguranţă şi protecţie a comunităţilor, ce se traduce prin vieți și bunuri salvate.

Citește și articolul: Doi bețivani s-au găsit să înjure oamenii care treceau în coloană pe Bd. Unirii. CLICK AICI

„Deschiderea celor trei Puncte de lucru la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău – Pietroasele, Beceni și Nehoiu, care au îndeplinit obiectivele referitoare la creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului şi protecţia comunităţii, conduce la analiza tuturor oportunităţilor de înfiinţare a noi structuri de intervenţie în zona de competenţă.   Astfel, în ziua de duminică, 20.05.2018, cu începere de la ora 10:00, va fi inaugurat în localitatea Padina, printr-un ceremonial militar şi religios, un nou Punct de lucru al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău. La eveniment sunt invitaţi să participe Secretarul de Stat în M.A.I. și Șeful D.S.U. – dr. Raed Arafat, Inspectorul General al I.G.S.U. – General de Brigadă Dan-Paul Iamandi, Prim adjunctul Inspectorului General al I.G.S.U. – Colonel Daniel Marian Dragne, Prefectul Județului Buzău – Carmen-Adriana Ichim, Președintele Consiliului Judeţean Buzău – Petre Emanoil Neagu, precum şi reprezentanți ai SC Hunt Oil Company of România SA, ai OMV Petrom, respectiv ai administraţiei publice locale din raionul de intervenţie arondat” – comunicat ISU Buzău

Citește și articolul: 15 mii de buzoieni în stradă! Iată imagini cu puhoiul de oameni și parada cu torțe! CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.