Vicele Apostu le răspunde criticilor: „Doar 1% s-a cheltuit pentru asta”

Viceprimarul Ionuț Apostu a ținut să le răspundă ieri printr-o postare pe facebook celor care au criticat acțiunile distractive organizate de-a lungul anului de Primăria Buzău.

Vorbim aici de Revelionul cu Andra, concertul Johann Strauss Ensemble, de Târgul de Crăciun și, coborând în timp, Festivalul Recoltei , Drăgaica și Festivalul Concurs Benone Sinulescu.

Apostu afirmă că doar 1% din bugetul municipalității a fost alocat acestor evenimente distractive și că acestea au rolul lor, „de a descreți frunțile buzoienilor”.

Un oraș trebuie să trăiască! Am observat atent întreaga dezbatere si zbatere legate de problema ”Andra”. Vreau să vă spun două lucruri:

1. Andra nu a concertat niciodată la Buzău, niciodată! Meritau cred că și buzoienii fără posibilități materiale pentru un bilet la concert să o vadă. Și spun asta ca unul care a stat în Primărie până la 02.00 pentru că părinții cu copii s-au călcat efectiv în picioare să facă poze cu Andra. Și au făcut cred că toți.
2. Buzăul a avut un buget de 65 milioane de euro din care 1 la sută (unu) s-a dus pe evenimente gen ”distracție” cum spune analiza USR, restul pe educație, infrastructură, 10 milioane de euro pe investiții și multe alte proiecte. În esență, pentru dezvoltarea orașului.

Faptul ca 10.000 de oameni din strada l-au aplaudat pe domnul primar și a fost cel mai de succes Revelion de după 1989 nu mai are rost să comentez eu, ci sunt părerile buzoienilor lansate in spațiul public! A devenit deja istorie concertul susținut de Johann Strauss Ensemble care a făcut istorie la Buzău! Nu asta era scopul evenimentelor oferite buzoienilor în perioada Sărbatorilor de Iarnă! Ci să arătăm că și la Buzău se fac lucruri frumoase. Așa cum a fost uimit un român din diaspora care mi-a scris pe Facebook după vizualizarea filmării Târgului de Crăciun din Turnul Palatului Comunal ca nu s-ar fi astepat niciodată la așa ceva de la un oraș din sud, credea ca este undeva în Ardeal. Nu, dragi prieteni, și Buzăul poate să facă lucruri mărețe. Trebuie doar să vrei si să crezi că se poate! Un oras trebuie sa trăiască: are nevoie de infrastructură, educație, sănătate, transport, cultură, dar si de evenimente prin care să ne descrețim frunțile și să renunțăm la ura care a cuprins societatea românească. Da, eu iubesc Buzăul, iubesc buzoienii, iubesc frumosul și asta cred că trebuie sa avem în suflet toți în acest AN Centenar 2018.

loading...

Un comentariu la „Vicele Apostu le răspunde criticilor: „Doar 1% s-a cheltuit pentru asta”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.