Vicele Apostu: „Niciunul nu achitase taxele de ocupare a domeniului public. Au zece zile la dispoziție”


A început operațiunea de demolare a garajelor de pe domeniul public al municipiul Buzău.

În locul lor municipalitatea va amenaja parcări pe care le va scoate apoi la licitație.

Dincolo de aspectul economic și practic (se crează mai multe locuri de parcare, iar primăria încasează o chirie anuală) se îmbunătățește și estetica zonei.

Primele garaje care vor fi desființate sunt în cartierul Micro XIV, pe Aleea Prieteniei (marginea dinspre câmp).

Deținătorii au zece zile la dispoziție pentru a-și strânge calabalâcul. Anunțul a iscat și o mică polemică.

Proprietarii sunt nemulțumiți, atât de decizie, cât și de timpul scurt avut la dispoziție, ceilalți buzoieni salută inițiativa. Vicele Apostu a ținut să limpezească lucrurile:

„Aceste garaje sunt amplasate pe domeniul public pe baza unui simplu acord anual eliberat de Serviciul Patrimoniu.  În textul acordului se prevede că acesta își încetează valabilitatea în orice moment cu o notificare prealabilă cu 10 zile înainte! Conform legii, clar si concis! În cazul de față trei din cele șase garaje nici măcar acel acord nu îl aveau. În plus, niciunul dintre cei șase proprietari nu a achitat taxele pentru ocuparea domeniului public pe anul în curs! Nu cred ca Electrica sau Distrigaz după ce te notifică în prealabil că nu ai plătit te așteaptă să revii din vacanță pentru operațiunea de debranșare. Dacă toți buzoienii vor respecta legea vom avea un oraș mai civilizat și mai bine întreținut!”,a scris Apostu pe facebook.

Multe dintre comentarii cer municipalității să procedeze similar și în alte zone ale orașului.


Citește și: A plouat cu miliarde pentru unii în ultima săptămână în orașul Buzău. CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Un comentariu la „Vicele Apostu: „Niciunul nu achitase taxele de ocupare a domeniului public. Au zece zile la dispoziție”

  • Se vede clar o îmbunătățire rapida a stării străzilor din Buzău. Și strada Războieni a fost reabilitata dar de atunci a început să treacă motociclete și mașini în mare viteza și pe toată lungimea străzii nu exista nici o trecere de pietoni. Populația este în mare pericol. Persoană adulta și abia traversezi în orele de vârf. Să nu cumva să amenajați treceri de pietoni după ce se va intimpla ceva grav. Ar fi mare păcat. Cu respect Apostu Viorel str Războieni nr 25

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.