Victorie a iubitorilor de animale din Buzău

Succes de etapă al apărătorilor cauzei maidanezilor de la Buzău.

Presiunile publice în privința subiectului eutanasierii câinilor (din adăpostul de pe str. Răchitei) au dat roade.

Executivul Primăriei Buzău a decis să mărească de la 14 la 28 de zile termenul de la care se poate face eutanasierea câinilor sănătoși.

În aceste 28 de zile, iubitorii de animale și asociațiile de profil ar avea timp pentru a adopta cățeii și a-i salva astfel de la eutanasiere.

Încă o solicitare

Adoptarea câinilor din adăpost se poate face direct (animalul este luat din adăpost de adoptator) sau indirect (câinele rămâne în adăpost contra unei taxe lunare).

Apărătorii cauzei maidanezilor solicită Primăriei și Urbis Serv să micșoreza taxa.

O zi de cazare costă 11 lei, iar o lună depășește 300 de lei.

„Prea mult! Dacă sumele ar fi mai mici, mult mai mulți câini ar fi adoptați la distanță”, se plâng iubitorii de animale.


Urbis Serv a rugat Primăria Buzău să mărească termenul de eutanasiere de la 14 la 28 de zile:

Propunerea Urbis a fost acceptată de executivul Primăriei Buzău, iar la ședința de marți 29 noiembrie va fi prezentată pentru aprobare consilierilor locali de la Buzău.

Citește și:

loading...

2 comentarii la „Victorie a iubitorilor de animale din Buzău

  • Acum se vede cat de parsivi sunt acesti „iubitori de animale”. Vor caini pe strazi mai mult decat caini salvati, altfel ar plati pentru intretinerea lor. Iar ONG-urile mai bine ar folosi donatiile sa intretina cainii in adapost decat sa plateasca falsii iubitori de animale care sifoneaza banii fraierilor.

    Răspunde
  • Dacă sunt așa de iubitori cu animalele, ar trebui sa-i salveze direct de pe strada sau sa-i i-a din adăposturi și sa-i duca acasă. Pe când ei ii doresc în strada, unde acești maidanezi ii mușcă pe oameni.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.