Victorie, azi, pentru HM Buzău. Romeo Ilie şi Anca Lipan se pregătesc de baraj. Iată cu cine vor juca

HM Buzău a mai bifat azi o victorie 34-29 (17-15) contra formaţiei SCM Piteşti. Al 17-lea succes, din cele 21 de meciuri disputate până acum în acest campionat. Buzoiencele (echipament albastru închis) au dominat de la început până la sfârşit, iar emoţii n-au avut decât câteva minute pe final de meci, când oaspetele s-au apropiat la două goluri. Dar, n-a fost decât un foc de paie, căci alde Lipan au refăcut rapid diferenţa liniştitoare.  

Pentru HM Buzău urmează etapa viitoare un meci imposibil în deplasare la Dinamo, cea mai bună echipă din serie în acest moment. „N-avem nicio şansă. Dinamo e mult peste noi. Aţi văzut, a învins clar pe Rapid, care nici ea nu-i echipă rea” a anticipat, realist, Romeo Ilie.

Graţie victoriei de astăzi, HM Buzău şi-a asigurat locul 3 şi, implicit, calificarea la barajul de promovare în prima ligă de la începutul lunii viitoare. Ca şi anul trecut va fi un turneu în trei, între HM Buzău (locul 3 – seria A, liga II), Minaur Baia Mare (locul 2 – seria B, liga II) şi una dintre Slobozia şi Galaţi, ultimele două clasate din prima ligă. La finalul campionatului se va trece la sorţi care dintre echipele din Slobozia sau Galaţi va ajunge în grupa Buzăului la turneul de baraj. Prima clasată va promova în prima ligă. Reamintim că anul trecut HM Buzău promovase în prima ligă dar s-a retras din cauza lipsei banilor.

„Noi vom merge la baraj, ne vom juca şansa. Dar nu sunt prea optimist, din alte motive. Suntem cu pantalonii rupţi în fund, abia avem bani pentru liga a doua. Nu e de noi liga I. Acolo îţi trebuiesc bani şi jucătoare bune.  Iar noi, n-avem aşa ceva. Ăsta-i adevărul. Trebuie să mulţumim sponsorilor că am supravieţuit în primele trei luni ale anului. Altfel, închideam tejgheaua”.

Despre respectul pe care inclusiv jucătoarele îl arată sponsorilor vorbeşte şi gestul făcut de Anca Lipan, care i-a rugat pe jurnalişti să repornească camerele după ce încheiase interviul. „Scuze, dar vorbind despre meci şi turneul de baraj, am uitat să spun că le mulţumim sponsorilor noştri. Vă rog să inseraţi şi lucrul ăsta în ştire”. 

Mai jos, puteţi urmări declaraţiile făcute la finalul meciului de antrenorul Romeo ILie şi de căpitanul echipei Anca Lipan, plus alte câteva poze de la meci.

Auraş Tereacă

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.