Victorie în justiție a polițiștilor locali. Apelul primăriei a fost respins

Victorie importantă repurtată azi de polițiștii locali în duelul din justiție cu conducerea Primăriei Buzău. Judecătorii Curții de Apel au respins azi apelul formulat de Primăria Buzău împotriva deciziei Tribunalului Buzău prin care s-a suspendat noua organigramă a Primăriei și implicit concedierea polițiștilor locali. 

În aceste condiții, cei 300 de agenți de pază nu vor putea fi deocamdată concediați, iar primăria va trebui să-i plătească în continuare, chiar dacă ei nu mai sunt folosiți la paza școlilor din Buzău.

Rămâne de văzut cum va reacționa primarul Toma, pentru că edilul șef din Palatul Comunal și-a pregătit din timp și varianta B, prin înființarea unei noi structuri de poliție locală, cu personalitate juridică, subordonată Consiliului Local și nu primarului direct. 

Primarul are varianta de a încerca o nouă disponibilizare sau de a renunța la această intenție, deși a declarat în numeroase rânduri că nu are la ce-i folosi pe toți acești agenți de pază. 

De precizat că deciziile din justiție referitoare la acest caz, de la Tribunalul Buzău respectiv Curtea de Apel Ploiești, s-au referit doar la aplicabilitatea imediată a deciziei de concediere. Va exista un alt proces separat care va analiza în sine decizia instituirii unei noi organigrame și a concedierii celor 300 de agenți locali.

Auraș Tereacă

loading...

4 comentarii la „Victorie în justiție a polițiștilor locali. Apelul primăriei a fost respins

 • felicitariiiii

 • asa se face economie la bugetul loca l platind si firmea de paza si politisti locali ?

 • Spre dezamagirea ta Ziaristule PSD -izt
  „Decizia Curţii de Apel Ploieşti este definitivă şi irevocabilă, astfel că cei peste 300 de poliţişti locali îşi pot relua posturile de pe care au fost disponibilizaţi. La momentul actual însă, nu se ştie la ce vor fi folosiţi cei 300 de poliţişti locali care, până în luna noiembrie, au asigurat paza unităţilor de învăţământ. Din luna noiembrie a anului trecut, după concendierea acestora, unităţile de învăţământ au angajat firme de pază particulare pentru paza şcolilor şi grădiniţelor, iar contractile sunt în derulare.”
  Acum Toma si cu toti lingaii lui ar trebui dati in judecata sa plateasca personal daune Primariei Buzau ca au angajat firme private si sa suporte toate costurile.
  Poate se sesizeaza pana la urma si DNA-ul Buzau si il elimina pe acest incompetent.

 • În ziua de azi ,când îți e frică să mai ieși din casă după ce se înserează și asta nu numai din cauza câinilor vagabonzi ,faptul că știi că acolo la tine în cartier se află un om înarmat care te apără de toate relele parcă pui altfel capul pe pernă .Eu stau și mă gândesc cum or fi rezistând oamenii ăștia ( vorbesc de polițiști ) iarnă ,vară ,să stea nopți întregi în stradă și să patruleze pentru noi ,civilii .Personal eu cred că-și merită banii și cu cât mai mulți agenți , cu atât mai bine ,mai ales că tot noi îi plătim nu îi plătește Primăria .

  0

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.