Victorie Tescaru, înfrângere Toma după ședința de azi privitoare la Compania de Apă. Iată ce s-a întâmplat în sală!

Niciunul din punctele solicitate de C-tin Toma și Primăria Buzău pentru a primi avizul ADI și a intra pe ordinea de zi a viitoarei ședințe AGA de la Compania de Apă nu a fost votat de majoritatea membrilor ADI Buzău 2008. Pentru au votat doar C-tin Toma și Sorin Cârjan, iar toți ceilalți primari din sală au votat împotrivă ori s-au abținut.

În aceste condiții, solicitările Primăriei Buzău referitoare la schimbarea administratorilor Companiei de Apă, la reducerea salariilor personalului indirect productiv, la stoparea investițiilor la Hotelul Crâng, la modificarea actului constitutiv, la stoparea cheltuielilor cu firmele de avocatură și a cheltuielilor de protocol nu au fost aprobate.

Un nucleu dur al primarilor, condus de Dumitru Mitroiu de la Cislău și de Ion Gherghiceanu de la Pătârlagele, s-a manifestat de la început împotriva solicitărilor primarului Toma de la Buzău.

„Pe noi nu ne interesează conflictul dintre Primăria Buzău și conducerea Companiei de Apă.

Să-și rezolve problemele între ei.

Pe noi ne interesează doar ca investițiile promise de Compania de Apă în localitățile noastre să nu fie afectate de acest conflict”.

Aceasta a fost în mare discursul primarilor, iar unii dintre ei chiar s-au supărat și plictisit și au amenințat că părăsesc sala și nu mai vin niciodată la o astfel de ședință. Nici măcar avertismentul lansat de primarul C-tin Toma în privința bugetului Companiei de Apă, „domnilor ați votat o ilegalitate, dividendele Comp. de Apă trebuie să ajungă la primărie”, nu i-a impresionat, iar bugetul a rămas cel votat în ședința precedentă. 

Concluzia întrunirii a fost exprimată de jurista Consiliului Județean, Mirela Oprea, numită la începutul adunării secretar de ședință.

„Mare parte din solicitările Primăriei Buzău, cele care necesitau avizul ADI nu vor intra pe ordinea de zi a viitoarei AGA de la Compania de apă. Cele care nu necesitau avizul ADI pot fi discutate în ședința AGA”. 

Primarul C-tin Toma a plecat nemulțumit, iar Tescaru bucuros.

„N-am câștigat nimic. Cum am intrat la ședință așa am ieșit. E un lucru normal ce s-a întâmplat, nu-i putem face pe plac primarului Toma. El ar vrea să dispună de banii Companiei de Apă, ăsta e interesul ascuns. Ce, voi nu știți, doar nu sunteți naivi” le-a spus Tescaru celor câțiva primari care rămăseseră să mai discute diverse în fața clădirii CJ Buzău.

De notat că la solicitarea jurnalistului News Buzău, Iulian Gavriluță, care merită felicitat pentru acest lucru, ședința ADI de astăzi s-a ținut cu ușile deschise, iar presa a avut acces. Un merit îl are și președintele CJ Buzău, Emanoil Neagu, care a fost în prealabil de acord: „Eu n-am nimic împotrivă, n-avem nimic de ascuns. Dimpotrivă trebuie să știe toată lumea ce se întâmplă aici”. 

Alte aspecte de la ședința ADI de azi vor fi cuprinse în știrile viitoare.

Auraș Tereacă

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.