VIDEO Ceremonie cu ștaif. Trei medici importanți din România, buzoieni de baștină, numiți Cetățeni de Onoare


Lume multă și bună astăzi în sala N. Constantinescu a Primăriei Buzău.

Întârziat, reporterului i-a fost dificil să pătrundă și apoi să-și găsească un loc potrivit pentru foto și video.

Prilejul – decernarea pentru trei medici importanți din România, dar plecați de la Buzău și de la Hasdeu – a titlurilor de Cetățeni de Onoare ai orașului.

Evenimentul a fost unul cu ștaif, discursurile emoționante, atmosfera fiind adesea academică și de un încărcat patriotism local.

Ca să vă faceți o idee, doi dintre șefii județului, Ciolacu și Neagu, au trebuit să stea în picioare, pe culoar, întrucât pe scaune stăteau reputați profesori și invitați.

Trei prefecți au fost în sală – pe lângă cel al Buzăului fiind și cei din Brașov și Constanța.

Laureații zilei au fost:

–        General maior medic, conf. dr. Florentina IONIŢĂ- RADU – director general-comandant al Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central ”Dr. Carol Davila”,

–        Conferenţiar univ. dr. Carmen ORBAN -manager al Institutului Clinic Fundeni,

–        Prof. univ. doctor Călin-Petru TĂTARU- medic primar oftalmolog la Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti, Director şi cofondator al Clinicii Oftalmologice Alcor.

„Sunt foarte emoționată, mi-am pregătit un discurs, dar nu știu dacă îl voi putea rosti cum mi-am propus. Nu mă așteptam la așa ceva, m-a luat prin surprindere propunerea dvs, domnule primar. Văd aici importanți profesori de la Hasdeu și în special pe domnul Dumbravă, cel de la care am învățat atât de mult. Îmi aduc aminte când îl văd acum că îl urmăream pe holuri și voiam să intru la clasele unde dânsul preda, dar dânsul nu mă lăsa. Despre cariera mea, sincer, nici eu n-am crezut că voi reuși atâtea, iar acest titlul mă obligă și mai mult. Sunt buzoiancă și sunt mândră de asta, poarta Spitalului Militar e deschisă pentru toți buzoienii, încerc să-i ajut cum pot”, a spus doamna Florentina Ioniță Radu – primul general femeie din România.

Discursurile doamnei Carmen Orban și domnului Călin Tătaru au putut fi filmate (reporterul și-a găsit un loc mai bun).


O surpriză pentru cei trei a fost că hasdeienii le-au găsit poze din timpul liceului, proiectate pe ecranul din spatele lor.

La final, asistența – formată de profesori, rude și prieteni de-ai premiaților – a format un rând pentru a-i felicita, la care s-a stat în jur de 10 minute la coadă.

Primarul le-a oferit tuturor un pahar de șampanie, prilej cu care în hol s-au rememorat episoade din trecutul laureaților, dar și din prezentul Buzăului.

Felicitări a primit și primarul Toma, pentru ideea de a-i premia pe cei trei medici de succes, dar și pentru reușita evenimentului. Buzăul renaște nu doar administrativ, dar și cultural.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.