VIDEO. Momentul dezvelirii statuii

„Acest om merită toată recunoștința noastră”, a spus primarul C-tin Toma, imediat după ce a tras de panglica care a dezvelit statuia.

E vorba de bustul în bronz al lui Vasile Voiculescu – cel mai cunoscut om de cultură, la nivel național, plecat de pe meleagurile Buzăului.

Cunoscutul poet, prozator, medic și apoi deținut politic va da de azi și numele părculețului din spatele Palatului Comunal.

„Sunt chiar fericit azi. Am început anul cu dezvelirea statuii lui Alexandru Marghiloman, iată îl încheiem în același fel. Dimensiunea culturală este extrem de importantă. Fără cultură nu se poate progresa. În anii următori ne propunem să continuăm investițiile în cultură și educație pentru a putea crea acea masă critică prin care Buzăul să poată progresa”, a explicat Toma.

Statuia a fost realizată de sculptorul Bogdan Hojbotă, profesor la Universitatea Națională de Artă.

Deține un palmares expozițional impresionant. Este recunoscut pe plan național si international ca fiind unul dintre cei mai talentați sculptori ai generației ’80.

Prezențele sale la expozițiile internaționale de la Montreal, Moscova, Erfurt, Volos, Lyon sau Nisa au făcut obiectul mai multor cronici laudative a celor mai exigenți critici de specialitate.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Incredibil. Alee exclusiv pietonală, curs de apă, spații verzi, băncuțe. IATĂ GALERIE FOTO

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

4 comentarii la „VIDEO. Momentul dezvelirii statuii

 • Lipseste cea mai importanta informatie, cat a costat lucrarea.
  Ca daca a costat o avere, cu care se puteau face lucruri mult mai utile pentru cetateni nu e nimic de mandrie in asta.

  Răspunde
 • Pentru ‘Anonim’-22.55 -Crezi ca banul aduce valoare sau valoarea produce banul?Iar in cazul de fata este vorba de o VALOARE MORALA.Oare nu este important ceea ce se creeaza cu banii comunitatii ?Crezi ca azi mai aveam comorile culturale create de Eminescu,Brancusi,Nicolae Grigorescu,……………..daca se punea doar problema banilor? Eu cred ca mai sunt totusi si oameni responsabili care sa verifice si costurile in cazul cheltuirii banilor publici.Macar de acum incolo.

  Răspunde
 • Anonimul obsedat de costul bustului poetului Vasile Voiculescu o fi vreun cirac al fostului primar care a tocat multe miliarde pe nimic, principala sa preocupare fiind drenarea banilor comunității în conturile lui și ale acoliților săi. Dacă nu era o reacție dură a presei și societății civile, Boșcodeală alocase 12 miliarde de lei pentru o statuie kietsch în arteziana din fața hotelului Pietroasa. Atunci era bine, anonimule?!

  Răspunde
 • Daca imi aduc aminte corect, banii aia pentru arteziana erau pentru renovarea completa a acelei zone, nu pentru o statuie. Oricum era o prostie si bani foarte multi aruncati pe o prostie, macar daca facea pe bani europeni nerambursabili mai puteai trece cu vederea, dar pe bani publici locali si chiar imprumuturi era o prostie, cu banii aia se puteau asfalta strazi si trotuare intregi.
  Curiozitatea ramane, oare cat a costat acea lucrare cu statuia lui Voiculescu, stiu ca pe lucrarea cu statuia Marghiloman se vehicula ca au fost dati 100.000 de euro, ceea ce daca e adevarat e o mega prostie. Iar la aia s-au mai adaugat si cheltuielile cu evenimentul, unde ruda lui Marghiloman a fost platita pentru aparitia la eveniment.
  Primarul pare cumva motivat sa mai schimbe cate ceva, dar din nefericire e si el, ca si cel trecut inconjurat de persoane care urmaresc numai sifonarea banilor catre ei si prietenii lor, iar asa ii dauneaza grav la imaginea perceputa in randul alegatorilor.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.