VIDEO „Nu taie nimeni degeaba, vom planta dacă e nevoie”

„Îi rog pe buzoieni să nu creadă minciunile spuse de unii și alții că se taie copaci din Crâng pentru a se face loc pentru vile și alte prostii”, a declarat șeful Ocolului Silvic, ing. C-tin Jeleriu.

„Se taie doar ulmii bolnavi, care sunt deja uscați. Scopul este de împiedica răspândirea ciupercii ucigașe și la ulmii sănătoși”, a adăugat Jeleriu.

Jeleriu, alături de un ulm „ucis” de ciupercă

„În ochiurile create în anii anteriori după tăierea ulmilor uscați s-a instalat deja semințiș natural cu exemplare tot din specia ud, din dud, glădiță și alte specii. Dar, dacă vom constata că nu are loc o regenerare naturală vom interveni noi cu împădurire cu puieți produși în plan local la pepiniera Simileasca”, a explicat Jeleriu.

Înainte de a se proceda la tăierea în scop sanitar a ulmilor uscați (dar purtători ai ciupercii ucigașe), specialiștii de la Buzău l-au chemat în Crâng un cercetător științific în domeniul silviculturii.

Foto, miercuri, Pădurea Crâng: „Îmi pare rău, dar singura soluție este tăierea și îndepărtarea rapidă a ulmilor uscați”, a fost verdicul dat de Ioan Tăut, prof. univ. dr. la universitatea din Cluj- Napoca

De vineri, în Pădurea Crâng, a început partida prin care vor fi tăiați în jur de 900 de ulmi uscați (vezi mai jos declarația pădurarului din Crâng).

Ulmii uscați și care vor fi tăiați au fost marcați cu albastru
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.