VIDEO Un localnic acuză o intervenție tardivă a pompierilor

E clipul video al zilei de la Buzău.

În imagini se observă un incendiu de vegetație extins, care s-a apropiat de locuințele localnicilor din satele Nișcov și Cârlomânești (comuna Vernești).

Un localnic o filmează pe curajoasa sa soție care încerca să țină piept focului cu furtunul de udat grădina.

Acesta acuză o intervenție târzie a pompierilor, dar și faptul că incendiul a pornit de la un localnic care a ars vegetația uscată și apoi a scăpat focul de sub control.

Vâlvătaia a cuprins și siturile arheologice din preajmă și a ars câteva anexe ale Muzeului Județean (vezi VIDEO mai jos).

UPDATE: ISU Buzău susține că apelul la 112 s-a făcut la 11.36, iar la 11.49 efectivele de pompieri se aflau deja la fața locului.

În acest caz se prea poate ca în ciuda incendiului de vegetație să nu se fi sunat la 112 în timp util sau aceia care au sunat ulterior (au existat trei apeluri) să nu fi specificat locația exactă.

„ISU a stabilit folosirea intenționată a sursei de aprindere drept cauză a incendiului. În continuare Poliția va efectua cercetări pentru descoperirea incendiatorilor voluntari. De asemenea trebuie precizat că legal cetățenii au obligația de a sesiza prin orice mijloace serviciile de urgență, primăria sau poliția și să ia măsuri, după posibilitățile lor, pentru limitarea și stingerea incendiilor” 

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.