Viitură pe un drum național din jud. Buzău. Cod portocaliu de ploi și inundații

A fost acoperit cu apă și aluviuni după o ploaie torențială.

E vorba de DN10 între Viperești și Cislău unde circulația este întreruptă.

La fața locului acționează echipaje ale Secției de Drumuri Naționale, ISU Buzău și IPJ Buzău.

Imagine de la fața locului

UPDATE 1: Zece gospodării din satul Tronari, situat între deal și DN10, au fost inundate. Trei persoane au fost date dispărute.

Probleme sunt și de partea cealalta a culmii la Tisău. CLICK AICI pentru detalii

Update 2: S-a reluat circulația pe DN10.

Cod portocaliu de ploi

În data de 31 mai 2019, începând cu ora 15.00, la sediul Instituției Prefectului – Județul Buzău a fost activat Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, acesta urmând să-și desfășoare activitatea pe durata avertizărilor meteorologice și hidrologice cod portocaliu care vizează o mare parte a teritoriului României, inclusiv județul nostru.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, în intervalul 31 mai, ora 15.00 – 1 iunie, ora 10.00, în cea mai mare parte a Munteniei și Dobrogei, nordul Olteniei, jumătatea de sud a Moldovei, precum și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, va ploua torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 40…50 l/mp și pe arii restrânse 60…80 l/mp. În special în estul și sud-estul țării vor fi vijelii, grindină de medii și mari dimensiuni și frecvente descărcări electrice.

Și de inundații

De asemenea, hidrologii au emis un cod portocaliu valabil în intervalul 31 mai, ora 16:00 – 1 iunie, ora 24:00, pentru mai multe râuri din jumătatea sudică a țării, inclusiv Buzăul – bazinul superior şi afluenţii din bazinul mijlociu (judeţele Braşov, Covasna şi Buzău), unde se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale COTELOR DE APĂRARE.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.