Vine asfaltul! 18 km în 2018! În plus, școala va căpăta etaj! Ieri s-au semnat contractele!

Vadu Pașii va lua exemplul orașului Buzău și în 2018 va demara cea mai mare campanie de asfaltare din istoria comunei.

„Anul viitor se vor turna la Vadu Pașii peste 18 kilometri de asfalt în două proiecte obținute pe AFIR respectiv PNDL II. Primii 10 kilometri vor fi începuți chiar din primăvară, există banii, există și firmă câștigătoare a licitației. Vor fi făcute străzile Arieșului și Oltului din Gura Câlnăului, M. Eminescu și Ion Barbu din V. Pașii, două din Focșănei și Băjani și câte una din Scurtești și Stăncești. Pentru următorii 8,8 kilometri, prin PNDL II, ieri am semnat la București contractul cu Ministerul Dezvoltării în valoare de 49 de miliarde de lei vechi. Se va începe licitația pentru desemnarea firmei care va executa lucrarea, sperăm ca în a doua jumătate a anului să înceapă efectiv lucrările. Și aici se vor asfalta străzi din G. Câșnăului, Focșănei, Băjani, Scurtești și Stăncești, dar fără satul Vadu Pașii unde se va introduce noua rețea de alimentare cu apă și canalizare”, a anunțat primarul Gheorghe Firon.

Tot ieri, primarul Gheorghe Firon a semnat la Ministerul Dezvoltării și contractul în valoare de 42 de miliarde de lei vechi pentru modernizarea școlii din V. Pașii.

Aceasta ar urmă să primească un etaj, unde se vor amenaja laboratoare.

Anul viitor, în decembrie, este programat să fie inaugurat și noul pod rutier peste râul Buzău, iar din ianuarie autobuzele Trans-Bus vor începe să circule prin comună pe traseul Buzău – Mărăcineni – Autorolla – Focșănei – V. Vașii – Stăncești.

 

loading...

Un comentariu la „Vine asfaltul! 18 km în 2018! În plus, școala va căpăta etaj! Ieri s-au semnat contractele!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.