Vineri s-a votat, ieri s-a frezat, de mâine se asfaltează. Iată unde!


De câștigat au în primul rând buzoienii – cărora le place să se plimbe cu bicicleta.

S-a frezat, urmează asfaltarea

Dar și pedeștrii, mari și mici, pentru că se creează condiții pentru o nouă zonă de plimbare – în liniște – prin parcul Crâng, fără a fi deranjați de mașini.

Vineri în Consiliul Local s-a votat hotârârea prin care cu trei excepții (vezi mai jos ) se interzice accesul auto pe cele două alei către Crâng dinspre și patinoar (Kaufland Sud) și Micro XIV (strada Baștan).

Luni deja s-a frezat aleea dinspre patinoar, iar mâine se va începe asfaltarea ei pentru ca bicicliștii și plimbăreții să beneficieze de cele mai bune condiții.

„Ce să mai așteptăm ? Ne-am apucat de treabă. Vreau ca de sâmbătă să-i dăm drumul la treabă. Adică punem bariere, polițiști locali la capete, nu se mai intră cu mașina. Va fi raiul bicicliștilor și al celor care vor să se plimbe în liniște prin Crâng”, a anunțat azi primarul Toma.

Primarul se va mișca rapid pentru a înființa primul inel de 5 kilometri pentru bicicliști pe traseul Calea Eroilor – Patinoar – Aleea spre Crâng – Obelisc – Aleea spre Micro XIV (pe lângă sediul Urbis) – strada Gen. Baștan – Spitalul Județean – stadion Gloria – sediul armatei – Calea Eroilor.

În acest fel, se rezolvă și animozitățile dintre cei care se plimbă prin Crâng și bicicliști – în sensul că se încurcă unii pe alții. Inelul va fi marcat cu vopsea pe asfalt, iar bicicliștii vor fi direcționați pe aici.

Cine mai intră ?

Iată și cele trei excepții pentru autovehiculele care vor mai accesa aleea dinspre patinoar:

– între orele 06.00 – 00.90 pentru autovehiculele de la aprovizionare

– sâmbătă și duminică (seara și noaptea) pentru taxiuri, atunci când sunt evenimente

– sâmbătă și duminică (seara și noaptea) pentru maximum 40 de autoturisme care vor primi autorizații speciale din partea primăriei (câte 10 de fiecare local – Max, New Generation (insuliță), Conacul Trandafirilor și cortul de nunți).

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Toate aceste salvări așteaptă la un service din Buzău. Cum se descurcă Serviciul de Ambulanță ? CLICK AICI  

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

15 comentarii la „Vineri s-a votat, ieri s-a frezat, de mâine se asfaltează. Iată unde!

 • Deci se poate!!!!

 • Mă gândeam că n-ar strica, dacă pe viitor, s-ar avea în vedere și iluminatul acestei alei și bineînțeles și a celeilalte, spre unitățile militare. Trag nădejde ca au în plan și asa ceva. Și mă mai „roade” o problemă: cum o sa se facă legătură între cele doua alei fără a se intersecta rondul de la obelisc sau aleea centrală?

 • Bine ar fi daca se va ocupa si de toaletarea arbustilor.

 • Și eu ma gandeam la asta. Să fie iluminate nocturn aceste alei.

 • Tomita, un lucru bun, doar așa mai închiriezi o bicicleta si mai lași mașină primăriei sa respire. !

 • Întrebarea lui Gheo este la obiect!Ar trebui să se țină cont și de iluminat, bună idee!Spor la treabă! Cred că o să iasă super!

 • Cred ca a vrut sa spuna ca va trimite pietonii si biciclistii care circula pe acolo in rai, deaceea a zis ca va fi raiul lor acolo.

  Atata timp cat primarul a decis ca patronii sunt noii stapani ai aleii vor circula acolo masinile ca si inainte, doar ca vor circula doar cei ce sunt prieteni cu patronii si clientii patronilor.
  Cum se face ca dupa privatizarea aleilor catre patroni imediat s-au gasit fonduri sa se asfalteze. Vrea primarul sa le-o ofere la cheie, ca noua.
  Imi aduce aminte de privatizarea parcarii din fata Kaufland de pe Frasinet, langa centrul de colectare, cand au vandut parcarea ca sa faca ala terasa de mici acolo si cand a vandut parcarea imediat a si reasfaltat parcarea vanduta, in timp ce in parcarea de langa e lac continuu, cresc si broastele in baltile de acolo.
  Coruptia, ce sa ii faci, au ajuns la putere si fura tot ce prind.

 • De asfaltat se tot asfalteaza , intrebarea mea se va face ceva si cu zona horticolei ?acolo sunt numai gropi si denivelari.

 • Oare așa să fie,domnule Cătălin?

 • Taxiul ce cauta pe alee langa masina de frezat ??? Asa este interzis ???

 • Cel din poza de sus

 • Dom Ionescu, de sambata viitoare se strica treaba, adica se aplica noile reguli! Pana atunci se mai poate pe vechi, adica si cu masini si cu …

 • Omu’ asta e o minune de primar. Pana acum a miscat atatea lucruri ca parca ar fi o masinarie umana. Cred ca noaptea viseaza ce va proiecta a doua zi si visul devine realitate. Daca il tine Dumnezeu sanatos, in mandatele viitoare Buzaul va deveni orasul tinta al tinerilor si investitorilor. Bravo, Tomita!

 • Daca au acces taxiurile, de ce sa mai intre si alte 40 masini ale localurilor?!?!…..

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.