Viorel Dobre: „Am avut dreptate! Autoritățile ascund adevărul!” (P)

COMUNICAT PRO ROMÂNIA

Foarte mulți dintre buzoieni (obligați să stea în case și să urmărească cu sufletul la gură știrile) s-au bucurat când zile la rând Buzăul nu a mai raportat îmbolnăvirii cu COVID 19. Oficial la Buzău aveam doar două cazuri disparate și fără legătură între ele. Neoficial erau cinci. În rândul medicilor, Buzăul a fost tot timpul pe zero.

Informațiile neoficiale ne însă spuneau altceva, iar joi, Viorel Dobre – prim vicepreședintele Pro România Viorel Dobre, a adresat cinci întrebări de bun simț autorităților.

Din păcate, așa cum am anticipat, nu am primit nici un răspuns. În acest timp cazurile de buzoieni confirmați cu coronavirus a urcat la 12, și probabil va crește întrucât – în lipsa unei testări serioase, nu poți estima pericolul.

Se adaugă atitudinea celor desemnați să gestioneze această criză. În loc să asigure materiale de strictă necesitate, îi trag la răspundere pe cei care se plâng. Cum este și cazul primarului din Tisău, comună care poate deveni oricând un focar, admonestat de prefectul Dimian „că a  dat din casă”. Pentru că, cel puțin așa avem noi impresia, dacă la Suceava s-au ascuns morții, lucru foarte grav, la Buzău se ascunde numărul real al celor infectați. Lucru la fel de grav în contextul actual, când informația este esențială pentru a preveni și a proteja.

Și ce dovadă mai bună vreți în sprijinul acestei afirmații, când înseși „autoritățile” s-au contrazis: una s-a spus populației la Buzău și alta la centru. Joi dimineață Buzăul nu avea nici un infectat nou, pentru ca la prânz, odată cu apariția Raportului Oficial la nivel de țară, Buzăul să apară pe harta infectării cu 12 cazuri.

De aceea, consecvenți în ceea ce ne-am propus, repetăm întrebările către cei responsabili cu gestionarea crizei, și vom face acest lucru în fiecare zi până când vom primi un răspuns documentat, nu sloganuri de genul  “autoritățile să fie lăsate să-și facă treaba” sau “avem situația sub control”:

1. Sunt testate zilnic cadrele medicale care intră în contact cu zeci de pacienți posibili purtători de COVID 19?

2. A fost asigurată dotarea corespunzătoare cu materiale de strictă necesitate, adică măști, mănuși, combinezoane, ochelari de protecție, dezinfectanți și teste rapide?

3. În condițiile în care criza se agravează, iar numărul de teste reale făcute buzoienilor nu depășeste 150, Consiliul Județean a luat măsurile necesare pentru testarea în masă a populației acolo unde apar cazuri noi?

4. Pacienților (care ajung cu diferite afecțiuni la UPU Buzău) li se aplică mai întâi o testare pentru coronavirus, cu scopul de a proteja atât cadrele medicale cât și celelalte persoane cu care intră în contact?

5. S-a luat în calcul majorarea numărului de personal de specialitate, pentru a-l sprijini în lupta eroică pe care o duce în aceste zile cu un dușman nevăzut dar mortal, oameni care merită tot respectul nostru pentru că au rămas în prima linie a frontului?

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Un comentariu la „Viorel Dobre: „Am avut dreptate! Autoritățile ascund adevărul!” (P)

  • Nici macar in situatia actuala nu incetati sa aruncati cu noroi unii intr-altii??? Va solicitam voua, politicienilor, sa faceti ceva care sa ajute populatia, nu sa dati din gura. Ca suntem satui de asta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.