Viraj la stânga urmat de impact din spate. Cine e de vină?

E genul acela de accident care creează polemică, întrucât hotarul vinovăției e unul destul de subțire.

Un șofer semnalizează și virează stânga, dar tocmai atunci autoturismul său este izbit de un altul lansat în depășire. Întrebarea care se pune e cine e de vină. Primul șofer că nu s-a uitat în retrovizoare și nu a amânat virajul sau al doilea că n-a sesizat la timp manevra celui din fața sa ?

S-a întâmplat azi la Potoceni primul șofer (cel cu virajul) având 34 de ani (aututurism VW Golf), iar al doilea 54 (din Beceni, autoturism Logan).

Din păcate, în urma impactului a avut de suferit un băiețel de doar o lună și jumătate (din VW Golf), transportat la spital pentru investigații.

„În timp ce se deplasa pe raza comunei Mărăcineni, dinspre Buzău către Beceni, un buzoian ar fi vrut să schimbe direcția de mers la stânga și ar fi fost acroșat de un autoturism care se angajase în depășirea sa, condus de un bărbat de 54 de ani din comuna Beceni. În urma evenimentului un băiețel de o luna și jumătate, aflat în primul autoturism a necesitat îngrijiri medicale” – informare IPJ Buzău

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

3 comentarii la „Viraj la stânga urmat de impact din spate. Cine e de vină?

  • Vinovatia e a aceluia care s-a angajat in depasire! Depasirea se realizeaza pentru fiecare autovehicul in parte cu asigurarea prealabila privind semnalizarea si intentiile de deplasare ale celui depasit.

  • In astfel de cazuri te poti pronunta doar vazind la fata locului,pt ca in functie de situatia din teren poti afla vinovatul. De regula virajul la stanga presupune o incetinire ,chiar o oprire in unele situatii,pt a da prioritate celor ce vin pe sensul opus,sau celor care SUNT ANGAJATI IN DEPASIREA TA. In situatia in care depasirea este interzisa prin marcaje,semne de circulatie,urcare in panta ,coborare pe panta ,intersectii,nesemnalizarea in tmp legal a intentiei de depasire,ESTE CLAR CINE POARTA VINA.

  • Conform Codului Rutier, toate vehiculele se depășesc pe partea stângă iar tramvaiele pe partea dreaptă! Ca excepție, vehiculele care semnalizează schimbarea direcției la stânga, pot fi depășite pe partea dreaptă dacă există spațiu suficient pentru executarea manevrei și vehiculul depășit a semnalizat manevra și s-a încadrat corespunzător. Vinovăția se va stabili la finalizarea anchetei judiciare. Anchetă declanșată ca urmare a producerii evenimentului rutier soldat cu un rănit!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.