Virusul a fost adus la Buzău de la Suceava. Trei pozitivi! Doi soți și un vecin!

Trei deodată și toți din Tisău. Al treilea caz – N. P. de 67 de ani – a fost ridicat în această seară de la locuința sa din Tisău după ce testul prelevat ieri i-a ieșit pozitiv.

N.P. a luat virusul de la doi vecini (soț și soție) din Tisău.

Prima a fost dusă la „Victor Babeș”, la București, femeia de 59 de ani (E. F., joia trecută, cu ambulanța SAJ!), iar apoi a plecat spre București și soțul acesteia, care s-a deplasat singur, cu autoturismul personal.

Cei doi soți au fost la o înmormântare la Suceava (16 martie), de unde au luat cel mai probabil virusul.

Femeia s-a simțit rău foarte rapid, iar joia trecută (23 martie) a chemat ambulanța. Fiul femeii e medic rezident epidemiolog (ce coincidență) chiar la Victor Babeș, iar acesta l-a chemat la București și pe tatăl său (sâmbătă).

Cu vecinul N. P. – luat în această seară cu autospeciala ISU – cei doi soți au stat de vorbă și i-au dat jumătate din colacul adus de la înmormântare.

Foto: Primăria din Tisău. Contacții celor trei localnici, printre care vânzătoarea de la magazinul sătesc, au fost rugați să se izoleze la domiciliu

Vecinul N.P., luat aseară cu autospeciala ISU, prezintă simptome, la fel ca și femeia de 59 de ani.

UPDATE: Astăzi, la ora 13.00, Prefectura Buzău a emis un comunicat de presă legat de acest subiect. Se face precizarea că soțul femeii nu a fost confirmat cu Covid-19 și că toți contacții au fost izolați la domiciliu.

CLARIFICARI

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

14 comentarii la „Virusul a fost adus la Buzău de la Suceava. Trei pozitivi! Doi soți și un vecin!

 • Aceste 2 persoane total inconsitente,dupa ce se vor insanatosii ar trebui sanctionati drastic. Eu nu inteleg cat de inconstient sa fii sa te duci intr-o zona atat de afectata de acest virus si apoi sa vii aici si nici macar sa incerci sa te feresti de contact direct cu alte persoane.Nu inteleg de ce nu se dau numele acestor 2 persoane.

  Răspunde
 • Va dati seama daca s-au intors in data de 16 si abia in data de 23 s-a aflat.( o saptamana distanta)
  Este inconstienta pura din partea unor cetatenti trecuti prin viata zic eu , nu e ca si cum abia ar fi implinit 18 ani si nu au habar de nimic in lume.
  E foarte probabil sa fi luat contact direct cu cel putin 10 persoane in aceasta saptamana,sa nu mai zic de contactul indirect (locuri publice unde au fost etc)

  Răspunde
 • Bun, si amenzile alea de 20000 sau dat? Aloo autoritatile, ce faceti?DACA tot le-au trebuit imormantare la SUceava macar sa ii coste drumul asta bine de tot.

  Răspunde
 • Nu înțeleg ce treabă are poza cu acest caz …in prin rand ….cei confirmați stau mai departe de școală….și mai ales că aceștia nu prea au avut contacte sociale decât cu familia de vis-a-vis ….iar vecinii stânga dreapta au fost băgați la izolare….

  Răspunde
 • Cum sa te duci in aceasta perioada la un eveniment exact in focarul de infectie al Romaniei?! Pe 16 Martie se stia ce probleme sunt in Suceava.
  Sa dea Dumnezeu sa scapam doar cu cei trei infectati, dar nu cred……[Leo]

  Răspunde
 • din pacate virusul acesta scoate ce este mai rau in noi, citesc comentariile si ma uimeste rautatea lumii si bucuria din ochii lor atunci cand vecinul are probleme, din pacate ne vom autodistruge…virusul este 0 pe langa prostie si rautate

  Răspunde
 • Cred că cei care sunt suspecţi / contacţi n-ar trebui să mai fie ,,rugaţi” să se autoizoleze la domiciu, ci mai degrabă SOMAŢI ! ,,Domnule / Doamnă, ai obligaţia de a sta în casă, în caz contrar, dacă eşti prins înafara locuinţei, vei fi pedepsit drastic !”
  Aşa trebuie să li se spună ăstora, cu somaţie directă, ca să conştientizeze clar pericolul !
  Ce tot atâta politeţe ???! Ne aflăm într-o situaţie excepţională, de urgenţă, politeţurile nu-şi mai au rostul acum. Măsurile trebuie impuse prin forţa ameninţării şi prin somaţii directe ! Ia să vedeţi de ascultătoare o să devină lumea dacă se procedează aşa… NICI O MILĂ FAŢĂ DE CEI CARE NU RESPECTĂ MĂSURILE IMPUSE DE AUTORITĂŢI !

  Răspunde
 • Sunt persoane care, încă,nu cred in existența acestui virus. Facebook a „distorsionat” efectiv mințile unora. Merg pe principiul :”mie nu mi se întâmplă”. Cam la asta se reduce totul în societatea noastră. Eu zic ,să se mai gândească și la ceilalți , când vor să dovedească ce „tari” au ei. Faptul că fiul lor este rezident ,nu are relevanță,cred că va face ce au făcut multi medici consacrați : schimba meseria. Fuga de responsabilitate și sfidarea legii în contextul actual spun multe despre aceste persoane.

  Răspunde
 • Nu e vorba de prostia și răutatea oamenilor, dl Ion.
  Este o totala lipsa de educație de la cei tineri care habar nu au pe ce lume trăiesc pana la cei în vârstă. Cred ca nu era cazul de înmormântări cu multe neamuri în vremurile astea.
  Ce sa mai spunem de miile de oameni din China și Italia care nici nu au participat la înmormântarile rudelor apropiate!!!!
  Dar la noi e altfel, ne doare la basca, ce coronavirus, ce lege, ce regula. Aici e legea micilor, a prostiei, a ignorantei. O tara de nedeeducati

  Răspunde
 • De ce tocmai acum sa aflat de aceste persoane iresponsabile? de ce au tăcut cei trei indivizi? cati au infectat pănă acum.? Ce fac autoritățile ? nu respectăm legea? vai de capul nostru. oameni fără respect de semenii lor.

  Răspunde
 • Vecinii și cei din primărie vor fi și ei vinovați de oricare îmbolnăvire și deces deoarece au știut că acești inconstienti au fost la Suceava.Multa prostie pe lumea asta. Fiul lor medic la Bals nu a știut sau a fost de acord.

  Răspunde
 • Ce rautate ?
  Daca-ti moare ma-ta sau tactu din cauza acestor 2 inconstienti tot asa o sa spui,rautate?
  Ciprian si Floria aveti dreptate,la noi ca la nimeni….

  Răspunde
 • Degeaba e fi su epidemiolog daca ei tot s au dus la inmormantare la SV. Si ce nu inteleg…dc nu i amendeaza politia pe respectivii ptr ca au parasit domiciliu incalcand astfel ordonantele. Domnule TEREACA cereti un punct se vedere politiei sa stim daca au fost amendati sau nu.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.