Viteză! Deja s-au pus alții în loc. Veste proastă în legătură cu cireșii din fața Tribunalului

 

Ieri s-au scos copacii considerați a fi cu probleme din centrul orașului, astăzi deja s-au plantat alții în loc.

„În general erau copaci afectați, cu putregai, uscare avansată, dezvoltare lâncedă. Vorbim de frasini, platini, tei, castan porcesc, adică din specii fără o prea mare valoare urbanistică. Ieri, s-au tăiat și scos cei de pe str. Independenței, între restaurantul Miorița și Ostrovului, azi dimineață de pe Aleea Trandafirilor, acum din fața Pieței Dacia, iar după-prânz vom acționa în fața Tribunalului. Din cauza uscării, ne creau probleme și emoții, cădeau mereu crengi, fie pe mașini, fie în capul trecătorilor. Alții crescuseră prea mult și loveau în geamurile sau acoperișurile caselor, plus că în unele locuri rădăcinile au stricat trotuarul”, a explicat ing. Nicu Tănase, șeful „Spațiilor Verzi” de la Urbis.

Astăzi, în centrul orașului a fost din nou forfotă. Mai multe echipe de la Spații verzi au lucrat în paralel la îndepărtarea rădăcinilor copacilor tăiați și la plantarea noilor copaci.

„Noii copaci au fost comandați din Italia, la cele mai mici prețuri de pe piață. E vorba de patru specii care se vor planta după cum urmează. Cireși pe Aleea Trandafirilor. Platani în zona Tribunalului, arțari în fața Pieței Dacia și salcâmi pe str. Independenței. E vorba de copaci cu o coroană sferică, de mai mare valoare urbanistică. Pe buzoienii care s-au îngrijorat îi asigur că în câțiva ani va fi mai frumos decât înainte”, a adăugat ing. Nicu Tănase.

Șeful de la „Spații Verzi” le-a dat însă o veste proastă celor care sperau că în anii viitori vor putea mânca cireșe din cireșii plantați în fața Tribunalului. „Îmi pare rău, dar sunt cireși altoiți, care înfloresc frumos, dar nu fac și fructe”.

Citește și articolul: VIDEO. Iată cum funcționează utilajul pentru scoaterea rădăcinilor copacilor tăiați

Citește și articolul: Dr. Șerbănoiu, în cazul fătului mort: „Nu-mi reproșez nimic”. Iată explicațiile oferite, azi, presei

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

4 comentarii la „Viteză! Deja s-au pus alții în loc. Veste proastă în legătură cu cireșii din fața Tribunalului

 • Cireși? În mijlocul orașului? Să vă văd când or face fructe! O să-i călărească toți copiii și o să fie o mizerie pe jos de nedescris!

  Răspunde
 • Vestea proasta e ca se arunca banii buzoienilor,fara nici un discernământ! Se taie pomii ca sa fie înlocuiți cu alții.
  Care e logica?
  Avem pomi dar trebuie alții in locul lor?

  Răspunde
 • E bine că s-a început deja plantările de noi pomi .Să vedem acuma dacă se vor și prinde.

  Răspunde
 • TEREACA ARTICOLE DESPRE AGLOMERATIA DIN ORAS, DESPRE PIATA VRAISTE (INGHEATA LUMEA SI FRUCTELE ACOLO), DESI AU TRECUT 2 ANI (DE CAND II FACI PE PLAC LUI TOMEL) CAND SCRII???
  DE CE NU SCRII SI ASTFEL DE ARTICOLE???
  TREBUIAU PLANTATI POMI ACOLO UNDE NU ERAU
  UNDE ERAU TREBUIAU LASATI!
  ASTA CA SA PRICEPI SI TU ODATA

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.