Vlad Pufu, proiect pentru tinerii din Buzău

„Pe mine m-a influențat în viață, dacă vă aduceți aminte, la Casa Tineretului, înainte de revoluție, era cenaclul acela SF, la care veneau cei mai reprezentativi scriitori din literatura SF românească, atunci la modă”, a mărturisit senatorul PNL Buzău – Vladu Pufu.

„Și înainte de 1989, în Buzău se petreceau foarte multe lucruri la modă, cumva pe contrasensul politicii de atunci. Venea Florian Pittiș, se crease un spirit și analizam rock-ul european și mondial. Se discutau acolo subiecte la care puțini oameni aveau acces. Și era cumva tentant, în ilegalitate, cumva, avea o aură de mister. Eram racordați la ce se întâmpla afară, eram dornici să aflăm. Era o atmosferă extraordinară”.

Pornind de la acest exemplu, care a influențat pozitiv pe mulți dintre tinerii de atunci, Pufu vrea să înființeze un astfel de loc, cu spirit, la Buzău.

„Toate acestea au format, atunci și acolo, personalități. Se crease acolo un spirit. . De așa ceva au nevoie și acum buzoienii și românii, să creeze și recreeze acel spirit. E nevoie de astfel de proiecte, care să le dea o perspectivă tinerilor din prezent”, a spus senatorul Vlad Pufu.

Dacă o astfel de inițiativă va fi cu succes transpusă în practică, de câștigat ar avea și clasa politică buzoiană, inclusiv PNL, care s-ar reîmprospăta cu tineri, cu anumită educație și pregătire profesională.

loading...

5 comentarii la „Vlad Pufu, proiect pentru tinerii din Buzău

  • Politica nu este un scop, ci un mijloc. Pufu are logica bazată pe ilegalități, cum singur afirmă. De ce era bună ”dizidența” de atunci iar acum nu? Îi urez maxim acest mandat, deși buzoienii îl merită.

  • Proiectul deja există. Se numește „Cafeneaua liberală”. Nu „furați” ideile altora ,dl. Puful. Din cauza pandemiei nu s-a mai putut continua. Nu avem voie in spatii închise mai multe persoane. Căutați idei noi,dacă sunteți în până. Cu respect,o participantă la acest proiect deja existent și la care nu ați vrut să participați ,dar vă place să vă aventurați cu munca altora. Trist.

  • Important este să se păstreze caracterul de ilegalitate, cum era și atunci, astfel încât să fie totul învăluit în mister și să se formeze personalități. O idee ar fi să fie implicat chiar și dl. Marin Voicu, dacă tot ați scris zilele trecute de el că a venit la Buzău să-și mai rezolve din probleme…

  • Totul este un „puf”! Daca pufu’ are succes in acest demers, laudabil de altfel, eu ma fac popă – meserie nu glumă, dar greu de realizat pentru ca si aici s-a format o „castă” interzisa „extracomunitarilor”!

  • Proiecte si idei SF ca si clubul…. Bagiu rade de el….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.