Vlad Pufu: „Să zicem sincer ce vrem. Pădure, parc sau o tarla mare ?”

E o rugăminte lansată azi de Vlad Pufu către buzoieni și primarul Toma.

„Trebuie să ne hotărâm, noi, buzoienii, ce vrem să facem cu Crângul. Pădure, parc sau o tarla mare ? Trebuie să existe o opinie majoritară, a noastră, a buzoienilor. De aceea îl rog public pe domnul Toma, ca din funcția sa de primar, să organizeze o dezbatere reală asupra viitorului Crângului. Îi cer, de asemenea, domnului primar să nu ia proiectul pe persoană fizică, să facem o dezbatere adevărată, transparentă, cu specialiști, jurnaliști, oameni competenți, chiar oameni de știință”.

Senatorul PNL Buzău a pus azi subiectul Crângului în conferință de presă, după ce ieri a făcut o plimbare prin Pădurea Crâng: „Am vrut să văd cu ochii mei. Din păcate, acolo e un dezastru natural”
Crângul Buzăului suferă în această perioadă, după ce specia ulm – e afectată de o ciupercă ucigașă care usucă arborii

Vlad Pufu: „Eu zic că e bine că Pădurea Crâng a trecut la Primăria Buzău, dar trebuie să vedem ce putem face noi mai bine. Crângul e brandul nr. 1 al Buzăului. Oriunde mergi în România, când se vorbește despre Buzău, automat vine discuția despre Crâng. Avem, noi, generația asta, obligația să avem grijă de Crâng. Uite că această problemă cu Crângul a apărut pe timpul nostru, așa ne-a fost nouă dat, acum să vedem de ce suntem în stare”.

Luna trecută, Guvernul României a trecut Pădurea Crâng din proprietatea statului în cea a orașului Buzău. Acest lucru s-a întâmplat în mai multe locuri din țară (de exemplu la Timișoara și la Suceava) în ideea că orașele vor fi mai buni administratori decât Direcțiile Silvice locale

Citește și:

loading...

7 comentarii la „Vlad Pufu: „Să zicem sincer ce vrem. Pădure, parc sau o tarla mare ?”

 • Pentru ăsta jurnaliștii și specialiștii sunt oamenii competenți, că oamenii de știință… poate. Eu zic să o cheme Toma pe Cătălina Jingoiu și cam atât!
  Domnul Pufu a ratat șansa monumentală de a-și încheia socoteala trupească cu această Lume drept un om cult, timid social, inteligent și bun afacerist. Tăcut, mai mult gânditor, am fi zis. Dar nu! Dânsul vorbește puțin, pentru că o face prost. Identic cum gândește. Te gândești, în cazul ăsta, la susținerea în realitate a celorlalte ”calități”. Desigur că dânsul încă are mare așteptări de la el însuși că va reuși, dintr-un singur mandat, măcar o dată, să înțeleagă ceva, de capul dânsului, în limba coreeană, că doar e-n vreo trei grupuri de prietenie (norvegieni, lituanieni și coreeni). Vreo inițiativă legislativă ori, Doamne ferește, vreo cuvântare?!? NICIODATĂ! Aici, la activitatea parlamentară, l-a întrecut nefericitul celălalt, de la Camera Deputaților. Bine, ne având simțul ridicolului, ăla vorbește și mult, tocmai pentru că nu gândește deloc. Dacă nu compensează, și-ar lua zborul, ar crede despre sine că-i guguștiuc.

  Răspunde
 • Pentru cel care a comentat mai devreme, sunt expirate medicamentele în farmacii ?

  Răspunde
 • „Diavolii” fac opoziție pe aici dar uită la cine-i puterea! Păi ne împiedicăm așa ușor și ne rupem gâtul în obstacole mici? Se clatină corabia în Țintești?

  Răspunde
 • Dle PUF!
  Mai documenteaza-te ca tot ce spui e acelasi lucru .
  Intr-o padure poate fi un parc ( fiindca parcul nu contine doar iarba :))…), iar acea padure , din cate avem si noi stiinta ( poate dv nu ) se imparte in tarlale !
  Deci….vorba multa ca la politicieni de genul !

  Răspunde
 • Primaria n-a fost capabila sa intretina partea din Crang care era proprietatea Primariei care avea cateva hectare amarate… acum ne mint ca vor avea grija de padurea Crang, care are sute de hectare de suprafata.
  Nu sunt nici 2 ani de cat primaria a cheltuit o gramada de bani cu mare fast sub pretextul plantarii de copaci pe terenul primariei din Crang, plantare care la final s-a dovedit o mare teapa ca nu s-a prins nici un copac din cei pusi. Acum e runda doi de teapa, au scos mortaciunile si cheltuie iar bani sa puna alte vrejuri in loc. Cine s-a dus in perioada asta in Crang a vazut ca o parte din portiunea de teren ce apartine primariei (partea de langa foisorul de langa conac) arata acum precum un cimitir, au sapat gropi sa scoata mortaciunile platite cu bani grei acum 1 an si ceva si se pregatesc sa bage alte mortaciuni.

  Răspunde
 • O dezbatere publică ar fi necesară. Parcul Crâng ne privește pe toți. Eu cred că ar fi bine să readucă sistemul de canale de la răul Buzău prin tot crangul iar aleile să șerpuiască dea lungul lor. Așa am crea un ecosistem funcțional și copacii nu ar mai pieri de secetă. Mai mult am respira un oxigen umed care ar trata problemele respiratorii și ar mări absorbția bioxidului de carbon din zona limitrofă a crângului. Nu cum s-a întâmplat anul trecut cu puietul plantat care s-a uscat în totalitate aproape. Și ar mai trebui plantați pini din soiul deja existent în parc , care este mult mai rezistent la secetă și are proprietatea de a ioniza atmosfera după ploaie. De-aia s-au plantat pini lângă spitalul de boli nervoase Nifon lângă spitalul județean , în parcul Crâng.

  Răspunde
 • de acord cu BRUNO .

  Cringul trebuie sa detina multa suprafata de luciu de apa pe linga padure .

  Ca model , CISMIGIU , HERASTRAU , cu multe alei si bancute .

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.