„Voi căuta să ajut România și Buzăul”

Buzoianul Andi Cristea, acum deputat și fost europarlamentar, va conduce Grupul parlamentar de prietenie cu Singapore.

Singapore are una din cele mai dezvoltate economii din lume. Împreună cu Hong KongCoreea de Sud și Taiwan, Singapore este unul dintre Tigrii Est Asiatici

Andi Cristea: „Am onoarea ca de astăzi, în urma votului acordat în ședința plenului reunit al Parlamentului, să conduc Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Singapore.

Este o continuare firească a activității mele din Parlamentul European, unde am făcut parte din același grup de prietenie parlamentară. Iar din postura de vicepreședinte al Comisiei pentru Afaceri Externe a PE am avut, de asemenea, o bună colaborare cu Singapore și Ministerul de Afaceri Externe al acestui stat, condus de excelența sa, Dr. Vivian Balakrishnan.

Din această nouă ipostază îmi propun să impulsionez cooperarea bilaterală între parlamentele naționale ale României și Republicii Singapore și identificarea oportunităților de cooperare în diferite domenii”.

Despre Singapore

Anumite delicte pot duce la amenzi usturătoare, altele la perioade de detenție, dar sunt și legi care fac posibile în Singapore execuțiile capitale pentru criminalii de grad unu, și traficul de droguri.

Amnesty International a numit Singapore ca „probabil țara cu cele mai multe execuții capitale pe cap de locuitor din lume”. Homosexualitatea masculină este ilegală. Pe insulă este interzisă guma de mestecat și traficul cu acest produs. Restricțiile legii se fac simțite asupra libertății de cuvânt și sunt justificate din motiv că discursurile libere ar putea afecta sentimentul de armonie în interiorul societății multi-rasiale și multi-culturale din Singapore.

Singapore este unul dintre cele mai dezvoltate state din Asia de Sud-Est. Orașul este un important centru economic și industrial din zonă.

 Singapore produce circa 10 la sută din producția mondială de cipuri electronice. Singapore este cel mai mare port din lume din punct de vedere al tonajului transportat. Singapore este al patrulea cel mai mare centru comercial de schimb valutar din lume după Londra, New York City și Tokyo.

Singapore a fost evaluat ca având cel mai ușor mediu de afaceri din lume cu mii de expatriați străini care lucrează în corporațiile multi-naționale.

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.