Voi credeți această „explicație” ?

„Le-a scăpat!”

Asta e explicația mamei/rudei fetei (din dreapta mașinii din imagine) care a „scăpat” cojile de portocală pe jos.


Femeia l-a sunat azi pe reporter, cerându-i să elimine postarea. „Fiecare să-și vadă de treaba lui. Nu privește pe nimeni ce face ea” și „Ce, doar n-a scăpat o bombă!”.

1) Nu cred că acele coji de portocală au fost scăpate. Dacă erau doar scăpate (și nu aruncate) atunci domnișoara s-ar fi grăbit să le ia de jos, iar acel martor n-ar mai fi făcut poza și nici postarea pe facebook.

Apoi, cum poți curăța o portocală în mașină, cu portiera închisă, iar cojile să-ți cadă, toate, pe jos?

2) Da, postarea e de interes public. Dacă familia ori școala n-au reușit să-i ofere domnișoarei bruma de civilizație care s-o împiedice să arunce cojile pe jos, atunci poate reușește ceva măcar oprobiul public. Iar semnele par încurajatoare, dacă mama/ruda fetei – deranjată – a inițiat acest demers prin care a încercat eliminarea postării.

Postarea e de interes public și pentru că poate servi altora de exemplu: „Așa nu!”.

3) „Nu privește pe nimeni ce face ea!”. Da, dar doar la ea acasă. Pe stradă, în public, nu mai e doar treaba ta. Mai ales atunci când faptele tale îi deranjează pe alții. Prin clasa a noua, un profesor deștept de la Hasdeu, N. Iacob, care nu se limita la Fizică și lucra inclusiv la educația elevilor, a spus o vorbă care a rămas unora gravată pe creier: „Libertatea ta se termină acolo unde începe libertatea celuilalt”.

Citește și:

loading...

13 comentarii la „Voi credeți această „explicație” ?

  • Probabil ca și tu faci la fel de te ,,deranjează,, știrea!

   Răspunde
  • Ai dreptate, domnule Gicu. Chiar nu este nimic senzațional în această știre. A trecut un cimpanzeu pe acolo și a aruncat coaja de la portocala. Și sunt mulți!

   Răspunde
 • Da, e important să arătăm și asemenea specimene de care nu se lipește educația. În loc să-și ceară scuze…. mămica inteligentă găsește scuze penibile!

  Răspunde
  • Bun, le-a scăpat. De ce nu a oprit sa le recupereze? Șoferul nu a vazut ce a facut beizadeaua prost crescută? Știți vorba aia, așchia nu sare departe de copac…

   Răspunde
   • Cred ca educatia este facuta si asimilata cu bani

    Răspunde
 • Un oras de mojici, din pacate. Iar generatia actuala de copii este educata in acest spirit de mojicie. Bat pariu ca individa nu doar ca si-a educat copiii asa, dar nici nu semnalizeaza cand trebuie, incurca circulatia etc, ca majoritatea mojicilor care isi duc si aduc copiii la scoala, in special parvenitii, care prind curaj mai mare cu cat masina e mai scumpa (sau a fost candva, ca multe sunt SH)

  Răspunde
 • Pastrati postarea! Poate are efect macar pentru cei cu putina minte. Si era Nicolae Iacob nu Gheorghe (Dumnezeu sa-l odihneasca!).

  Răspunde
 • Noua clasa de îmbogățiți,mulți și multe din videochat,proxenetism și prostituție trafic de persoane,trafic de droguri,etc,nu au bunul simt elementar,asa ca vom tot avea astfel de persoane pt care sâmbăta e zi de baie,care au folosit aparatul reproducător mai mult decât pasta de dinți.

  Răspunde
 • Pacat ca nu ati afisat si numarul de inmatriculare al nesimtitei cu bemveu de 80.000 eur. Sunt convins ca a muncit pe branci si n-a mai avut timp sa se ocupe de educatia copilului!

  Răspunde
  • Nu este important numărul de inmatriculare, dar cu sigurantă este cu unul, doi sau trei ,,W,,. Nu ati observat că numitorul comun pentru multe din aceste masini este ,,W,,-ul? Probabil vor să arate până unde au ajuns cu alfabetizarea.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.