„Voi demisiona, dacă nu pot face ce mi-am propus”. Noul prefect a prezentat noutățile de la Casa Albă

„Voi demisiona, dacă nu voi putea face ceea ce mi-am propus la asumarea funcției”.

E cea mai tare declarație a întâlnirii de azi dintre noul prefect și presa locală. Un anunț prin care Carmen Ichim vrea să arate că e pusă pe treabă. Tăria declarației își mai pierde însă din consistență când realizăm că până acum, la Buzău, nimeni nu și-a dat demisia, decât atunci când fie era groasă, fie era pe țeavă și actul demiterii. Demisii cu adevărat de onoare, așa cum anunță doamna Ichim, până acum n-am avut la Buzău, unde șoriciul crește mai gros.  

„Voi impune aplicarea legii” și „voi fi garantul respectării legii și ordinii publice” a mai anunțat Ichim la capitolul generalități.


Apoi s-a trecut la lucruri mai concrete. Primul dintre ele a fost prezentarea echipei cu care va lucra.

Șefă de cabinet va fi Camelia Secuiu, în trecutul îndepărtat economist la defuncta Flacăra, iar mai nou la o firmă de colectare a deșeurilor, unde s-a întâlnit cel mai probabil cu fosta șefă de la mediu. 

Consilier îi va fi Cornel Diaconiță, fost șef ani buni la SC Piețe Târguri și Oboare. „L-am ales pe domnul Diaconiță pentru experiența dânsului. Va asigura în primul rând relația dintre Prefectură și celelalte instituții ale statului”. Purtător de cuvânt a fost numit Gabi Cozma, realizator de emisiuni cu mulți ani în urmă la Tv Buzău, iar mai nou la TV Sat. „Am ținut să aleg un ziarist, unul dintre voi, sper că vă mulțumește decizia mea. Țin să am o relație transparentă și corectă cu presa”, a precizat Carmen Ichim, care a părut destul de preocupată de acest capitol. Mai urmează numirea zilele viitoare a unui secretar al prefecturii. Pe poziția de subprefect a rămas Sorin Gheorghe, care a început să prindă rădăcini pe funcție.

Apoi Ichim a anunțat că în două luni maximum vor începe lucrările de reparare a podului de la Mărăcineni, că a redeschis pentru public intrarea din față a Prefecturii, urmând ca pe lateral să aibă acces doar cei cu treabă la Serviciul Pașapoarte și că se lucrează la o nouă organigramă a Prefecturii, astfel încât deciziile să fie luate cu mai multă repeziciune și competență. 


La final, subsemnatul a pus două întrebări mai grele, oarecum provocatoare: când urechile buzoienilor de la bloc vor fi scutite de zgomotele produse intenționat de nesimțiții de pe motociclete (apropo, deunăzi am avut surpriza să merg alături de un motociclist care nu făcea zgomot, semn că se poate) dar și de cei cu terase, discoteci și corturi de nunți în aer liber care dau muzica suficient tare astfel încât să poți participa la petrecere și din pat, în pijamale. Răspunsul nu m-a mulțumit, „e treaba primăriei și a poliției locale”, dar poate noul prefect, la acest subiect delicat, va vorbi mai puțin și va face mai mult. 

Un ultim lucru de notat ar fi și săgețile îndreptate înspre fosta prefectă, e drept și la împunsăturile altor jurnaliști, cum că în prefectură au început a se întoarce anumiți angajați care au plecat din cauza Aureliei Mitrea.

Auraș Tereacă

loading...

Un comentariu la „„Voi demisiona, dacă nu pot face ce mi-am propus”. Noul prefect a prezentat noutățile de la Casa Albă

  • Personal ,am felicitat-o și i=am urat succes dnei Prefect la investitură ,dar aș vrea să-i sugerez să COLABOREZE ,cu factorii decizionali de la conducerea județului ,pentru că dacă de la început aruncă pisica peste gardul vecinului ,lucrurile s–ar putea să nu mai iasă așa de bine ,mai ales dacă vecinului nu-i plac pisicile .

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.