Vom avea și la Buzău avion ?

Avion în Bacău

În aceste zile se fac demersuri pentru ca într-un loc cu vizibilitate din orașul Buzău să se amplaseze un avion scos din uz.

Solicitarea are șanse mari de reușită, implicați fiind atât primarul C-tin Toma, cât și Marcel Ciolacu, ministru interimar la Apărare.

Cei care au venit cu această propunere sunt foști aviatori la Școala de Aplicație de la Boboc.

Aceștia au scris și către site-ul buzoienii.ro:

Avion în centrul orașului Ianca

„Domnule Toma, haideți să batem fierul cât e cald. Acum, câtă vreme domnul Ciolacu este interimar la Apărare. Vorbiți, vă rugăm cu domnul Ciolacu, să aprobe ca un avion scos din uz să fie dat Primăriei Buzău. Fie de la unitatea de la Boboc, că sunt destule trase pe dreapta, fie de la Ministerul Apărării, din altă parte. Un avion ar fi reprezentativ la Buzău, aici sunt mulți piloți, navigatori, mecanici etc. care au lucrat sau încă lucrează la unitatea de la Boboc. Și tatăl domnului Ciolacu a fost aviator, sunt convins că ar aproba imediat acest lucru”, ne-au scris foștii aviatori.

Avion în București

Referitor la locul potrivit în care să fie pus avionul sunt mai multe variante.

„Cel mai bun loc ar fi în intersecția de la Carrefour. Rondul e mare, încape fără probleme acolo un avion. Dacă nu se poate acolo în altă parte. Am înțeles că se face un rond și la viitorul magazin Kaufland. N-ar fi rău nici la Autorolla, că tot e în drum spre Boboc. O variantă bună e și cea de a fi amplasat într-un parc. Avionul îi va fascina cu siguranță pe copii, iar unii dintre ei s-ar putea îndrepta în viitor spre cariere în domeniu, fie ca piloți, fie ca proiectanți”.

Buzoienii își pot exprima pe acest site părerea vizavi de locul cel mai potrivit în care să fuie amplasat avionul.

Citește și articolul: Focuri de armă trase de poliție la Gura Teghii. Urmărire ca în filme. Un glonț a spart cauciucul!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

8 comentarii la „Vom avea și la Buzău avion ?

 • În rondul de la Carrefour e foarte bine și foarte vizibil …sau mai bine pe platoul DACIA…

  Răspunde
 • Să îl punem, mai bine în cartierul Simileasca! Se încadrează perfect cu populația de acolo. Și nu trebuie să îi purtăm prea mult de grijă, dacă va fi un MIG. Îl rezolvă minoritarii în cel mai scurt timp…

  Răspunde
 • Bună seara. Am avut un avion, dacă mai țineți bine minte, era în curtea Palatului Pionierilor! De fiecare dată când mergeam la un curs, trebuia să mă urc în el, cred că era un IAR, dar nu știu ce model! Nu am înțeles niciodată de ce a fost luat de acolo! Personal, consider că este o idee bună amplasarea unui avion, chiar și de școală, în orașul Buzău, leagăn al multor generații de aviatori dar și de parașutiști!Și cred că sensul giratoriu din Zona Industrială ar fi un bun amplasament!

  Răspunde
 • Eu as prefera spatiul verde din fata Generali, intersecția Transilvanie cu Unirii

  Răspunde
 • La intrarea dinspre Ploieşti, odată cu noul rond/giratoriu; sunt unități militare, cimitirul eroilor!

  Răspunde
 • Mai bine ar fi sa punem un autobuz dintre cele „noi”. Majoritatea sunt mai vechi decat MIG-urile :)))))

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.