Vom avea sport la Buzău! Iată anunțul primarului Toma pentru sportivi și microbiști!

C-tin Toma a anunțat aseară la Focus Tv că în săptămânile următoare va înființa clubul sportiv al primăriei.

„Am avut această idee și lunile trecute, dar ne-am oprit din cauza legislației precare. Acum, după îmbunătățirea legii sportului, avem această posibilitate. Am fost acuzat că nu vreau să sprijin sportul. M-a durut acest lucru, nu e adevărat. Dimpotrivă sunt un iubitor al sportului, l-am și practicat, iar ca om de afaceri am dat o mulțime de bani către sport. Săptămânile viitoare vom înființa CSM Buzău cu mai multe secții. Fotbal, handbal, rugby, poate volei, vedem. Avem posibilitatea de a angaja și plăti sportivii pe bază de contract. O să vedeți vom avea echipe bune din anii următori”.

Veste bună, veste proastă

Anunțul primarului îi va pune în dificultate pe conducătorii echipelor sportive buzoiene. Aceștia vor avea de ales între Primărie (și intrarea în CSM) și Consiliul Județean.

„E o problemă aici. Noi de la CJ Buzău nu vom putea finanța echipa Primăriei Buzău. Deci, cine intră la CSM va primi bani doar de la municipalitate și, eventual, de la sponsori privați. Noi, la CJ Buzău, vom finanța echipa noastră, cea de handbal băieți, și structurile sportive non-profit, ca și până acum”, a precizat Liviu Ciolan, directorul economic al CJ Buzău.

Pentru microbiști ideal ar fi ca între echipele din cadrul viitorului CSM Buzău și cele din sfera CJ Buzău să existe o concurență vizavi de performanțele sportive. Poate, în acest fel, la Buzău vor reapărea formații inclusiv în prima ligă.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.