Vor ajuta Trans Bus să micșoreze cheltuielile

Veste bună anunțată la Campus Tv de primarul C-tin Toma:

„Am fost informat că din mai-iunie va începe livrarea la Buzău a celor 20 de microbuze electrice”


Cele 20 de microbuze electrice costă aproape 6 mil. € (TVA inclus), grosul banilor provenind de la Uniunea Europeană.

Microbuzele sunt făcute în Turcia, marca Karsan e-JEST, autonomia fiiind de peste 260 de km (motor și acumulatori BMW).


În afara celor 20 de microbuze, la Buzău vor ajunge și 16 noi autobuze electrice, tot marca Karsan.

Noua flotă electrică va ajuta Trans Bus să-și reducă sensibil cheltuielile. Cele 20 de microbuze vor înlocui 20 de autobuze Diesel în perioadele (îndeosebi seara) cu un număr mai mic de călători. Costul deplasării unui microbuz electric e de trei-patru ori mai mic decât al unui autobuz disel.

Citește și:

17 comentarii la „Vor ajuta Trans Bus să micșoreze cheltuielile

  • ” Noua flotă electrică va ajuta Trans Bus să-și reducă sensibil cheltuielile. ”

    I-auzi, adica vom mai plati doar 1.5 – 2 milioane de euro / an ca sa transportam, in general, locuitorii altor localitati prin orasul nostru? Nu-i rau prin comparatie cu cele 5-6 milioane de euro pe care le platim astazi dar tot parca ar fi o suma cu 1.5 – 2 milioane de euro mai mare decat ar trebui sa fie.
    Capitalism tata, capitalism! Adica un bilet de autobuz sa coste 15 lei. Cine are, plateste. Cine nu, traieste sanatos, face miscare pe jos ori cu bicicleta municipala sau cum ii spune. Care e platita tot din banii nostri.

    Răspunde
    • 10 merge degeaba prin CIT ! De ce nu se introduce 10 b Cei care lucrează în Zona Industrială nu merită ?!

      Răspunde
      • Nu e nevoie să ajungă oamenii mai repede la servici în zona ! Nu vede nimeni ca în CIT nu urcă și nu coboară nimeni din 10 ?

        Răspunde
  • Mda…dar biletele și abonamentele tot scumpe ! Și dacă vin și astea la 30 de minute distanță…
    Spunea că vin microbuze să-i ia pe elevi din cartiere către școli….Unde sunt?

    Răspunde
  • Numai succesuri are primarul împreună cu transbus. Au umplut buzaul de autobuze care merg goale în majoritatea timpului. Și în paguba fără nici un profit.

    Răspunde
    • John vrea autobuze mai des, iar Jony mai rar. Tipic romanesc si tocmai de aceea niciunul dintre voi nu poate intelege ca pentru a impaca si capra si varza, trebuie sa faci un compromis. Niciodata nu va exista ceva care sa-i multumeasca pe toti si ar trebui ca sa luati ca si punct de plecare al criticilor permanente, acest fapt. Poate si o oglinda ar fi buna, sa mai aruncati o privire din cand in cand la propriile actiuni.

      Răspunde
      • Gulie, iar gresesti. Ce vrea John, ce vrea Jony, ce vrea Gulie ar trebui sa fie irelevant pentru un bun manager, cum ar trebui sa fie mai peste tot dar in special la primarie si la Transbus.

        De ce?

        Pai un bun manager stie sa analizeze datele obtinute de societate din activitatea anterioara, stie sa organizeze rutele si programul astfel incat eficienta sa fie cat mai apropiata de 100% iar costurile sa fie minimum posibile.

        Dar de unde manager bun la Buzau? De unde? Important e sa se laude niste incapabili cu „profit” (auzi la ala de la Transbus, el spune ca are profit desi subventia pe care o primeste e de 2 ori cat cifra lui de afaceri) si cu „realizari” (alt incapabil care se bate cu caramida in piept ca „a scapat orasul de maxi-taxi” desi miscarea logica era sa impuna niste reguli stricte si sa desemneze niste oameni ne-spagari pentru sugravegherea aplicarii acestor reguli de catre companiile private de transport calatori (maxi-taxi), miscarea fiind inteligenta (auzi, inteligenta in administratia publica buzoiana, nici asta nu s-a mai pomenit) din cel putin 2 motive majore : pe privat nu il subventionezi (ba chiar iti da bani pe licente) si , in acelasi timp, iti genereaza venituri din taxe si impozite.

        Daca, ulterior, vrei sa subventionezi elevii si pensionarii, obligi privatul sa isi puna pe masini un cititor electronic de bilet (e simplu, treci in caietul de sarcini pentru achizitionarea licentei, cine nu pune nu poate participa), faci carduri speciale pentru elevi si pensionari si asa ai control complet, date exacte, cu numarul de bilete pe care trebuie sa le platesti. Adica esti eficient.

        Asa ca, nea Gulie, lucrurile sunt mult mai complexe decat le vezi matale de la Tintesti.

        Răspunde
        • A critica e cel mai ușor și cu atât mai mult sub anonimat.
          Dacă te crezi așa isteț intră în joc.
          Fă-te cunoscut, candidează, câștigă alegerile și pe urmă uimește-ne cu înțelepciunea ta.
          Dar astea-s vise, realitatea e că primarul Buzăului e printre cei mai cunoscuți și apreciați din țară, om care a câștigat detașat trei mandate.

          Răspunde
  • VĂ LĂUDAȚI CĂ MARIȚI FLOTA DE AUTOBUZE DAR REALITATEA ESTE ALTA… TIMPUL DE AȘTEPTARE LA AUTOBUZE ÎN STAȚIII CIND SE MICȘOREAZĂ DE STAI 30 MINUTE POATE DELOC SAU MAI MULT PINĂ VINE CEL ALES CA CĂLĂTOR ,TABELELE INFORMATIVE SĂ CORESPUNDĂ APROXIMATIV CU PROGRAMUL TRASEULUI STABILIT ,Î N CAZ DE SE DEFECTEAZĂ SAU SE RETRAGE DIN DIVERSE MOTIVE SĂ FIE ALCINEVA PE TRASEU SI SEARA DE CE NU SE FACE PROGRAM PÎNĂ CEL PUȚIN LA ORA 22 SI PE TRASEIELE PRINCIPALE …

    Răspunde
  • Cred că din cauza lipsei de autobuze le-au scos de pe traseul 2 .

    Răspunde
  • Auras ,tie si cititorilor tai ,sarbatori pascale cu sanatate si fericire!Hristos a inviat!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.