„Vor rămâne români fără locuri de muncă!”

Intervenție pesimist-alarmistă astă seară, în direct la Digi 24, a primarului Toma:

„Creșterea prețurilor la energie are efect de domino. Și mă gândesc aici, cu teamă, la firmele din România și la cei 5 milioane de români din privat. Facturile mari la energie vor duce la creșterea prețurilor produselor românești. În competiția mondială există riscul ca produsele românești să nu mai fie competitive la preț. Asta înseamnă afaceri reduse sau, mai rău, închise. Și români rămași fără locuri de muncă. De asta mă tem, mai mult de creșterea prețurilor în sine sau de faptul că românii, din pricina inflației, vor trebui să strângă cureaua”.

Deși lucrează de aproape 6 ani la stat, Toma s-a gândit și le-a luat mai mereu apărarea celor din privat:

„Au salarii mai mici decât cei de la stat, dar muncesc mai mult și au mai multe responsabilități. Statul român ar trebui să să gândească și la ei, nu doar la cei care lucrează la stat”

Citește și:

loading...

5 comentarii la „„Vor rămâne români fără locuri de muncă!”

 • Se duce pe copcă și atractivitatea salariilor minuscule de tip colonial din privat (nu mai interesează pe nimeni filipinezi, srilankezi chiar dacă ăia ar munci fară să ceară un leu)! Firmele se vor muta în Ungaria, țară care și-a securizat necesarul de energie pentru o bună bucată de vreme. Sunt luate în calcul cele două reactoare de la Pécs realizate cu ruble, contract direct cu Gazprom și cel mai important Compania națională de distribuție a curentului elecric și gazului natural ( https://www.mvmnext.hu/ ). Nu caracterul național este important ci principiul după care funcționează compania și anume principiul nonprofitului. Toate astea generează prețuri juste și competitive la consumatorii de energie, fie casnici fie industriali.

  Răspunde
 • Legea de plafonare si compensare din energie a dus mai degraba la cresterea preturilor. Gazele plafonate si compensate sunt cu 50% mai scumpe decat iarna trecuta.
  De fapt, statul castiga masiv din cresterea preturilor (firmele producatoare sunt de stat, statul a taxe, accize, TVA, etc). Statul nu vrea sa renunte la acesti bani in plus.
  In Europa solutia a fost scaderea/eliminarea TVA, scutirea de unele taxe si bani/vouchere pentru cei cu probleme. La noi, politicienii s-au preocupat numai sa gaseasca vinovati unde nu sunt (furnizori) sau nu putem face nimic (Europa, Rusia). Nu se face nimic pentru corectarea cauzelor care au dus la cresterea preturilor: noi capacitati de productie, mecanisme mai bune de formare a preturilor, etc.
  Statul spune ca are surplus de 31% venituri pe luna ianuarie. Normal ca ii convine statului preturile mari din energie, inflatia in general.

  Răspunde
 • Fără grijă! La cârmă sunt niște oameni bine pregătiți și responsabili. Chiar un fost consilier al Primarului nostru la finanțe. Nu cred că avem motive de îngrijorare când avem acolo „o sinusoidă într-un spațiu controlat”. Să ne concentrăm pe oraș că ne frânează dezvoltarea popândăii, broaștele, pădurile, râul, ramul și gardurile.

  Răspunde
 • Nu ti face prea multe griji primare!!!
  Nu mai esti la privat. Esti la stat. Aici bani sunt. Salarii sunt. Ai de unde arunca bani pe fereastră.
  Mi a venit in gând acum pe racoare, când ai fost in campanie si ai promis… Da ai promis nu glumă… Decongestionarea traficului care era atunci… Si nu ai ai facut nimic, dar nimic in acest sens! Ba ai mai luat si rablele alea… De autobuza, poluare noxe si fonic. Plus cozi interminabile. Poate nu stiu don primar, pe ruta Buzau Sapoca spre Cernatesti, se plimba cate 2, 3 unul dupa altul goale bre n auzi. Pe banii fraierilor.pricepi ori ba???
  Si sunt atâtea de spus… Dar cine sa auda??? Voi ca si „politicieni” ce faceti pt popor??? Nimic bre nimic. Va certati si atat. Dar pe banii nostri. S a liberalizat totul… Poftim, motorina dea 4, 5 lei costă peste 7.
  Statul va da salarii grase… Privatul moare… Offff
  Mulțumesc reportere pt postarea intregului comentatiu fara cenzură.
  Cu deosebit respect Nelu Vasilache!

  Răspunde
 • Aia de sus e o poza cu primarul Toma in piata centrala, nepurtand masca?!
  Pai si politia locala ce face, nu l-a amendat pe contravenient?!
  Mama ei de societate in care unii-s mult mai egali decat altii…

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.