„Vor să-și ia autocar. Zeci de angajări. Risipă a banului public”. Așa justifică (neoficial) liberalii blocarea înființării SCM Gloria Buzău. Iată detalii

Tensiune și incertitudine în aceste zile în sportul buzoian.

Înființarea Sport Club Municipal Gloria Buzău a fost blocată de cei cinci consilieri PNL, plus Viorel Ion, Silviu Roșioru și Bebe Ionescu.

Oficial, liberalii au motivat votul împotrivă prin faptul că noul club sportiv municipal nu va avea și secții active de tenis de masă și rachetomodelism.

Neoficial, peneliștii vorbesc și despre o risipă în cheltuirea banului public.

„Vor să-și ia imediat autocar și microbuz. Sunt și o mulțime de angajări. Doi șoferi, contabili , medic, cinci șefi de secții, bucătărese, administratori, îngrijitori etc.  Cei de la rugby vor să înscrie trei echipe în campionat, peste 30 de rugbiști angajați. E o risipă în cheltuirea banului public”, au motivat peneliștii votul împotrivă.


Vasile Nita

„Nu ne luăm noi autocar și microbuz, atunci vom închiria de la alții. Echipele trebuie să ajungă la meci. Cumpărându-ne, în timp, amortizăm investiția. Deci, facem economie. Și să nu vă gândiți că luam autocar nou. Luam unul ieftin, second hand”, a spus Vasile Niță, viitorul președinte al clubului.


Pentru a debloca situația primarul Toma a anunțat discuții cu consilierii care sunt împotrivă și, în caz de reușită a negocierilor, convocarea pentru miercuri a unei ședințe extraordinare de Consiliu Local. Altfel, SCM Gloria Buzău nu se va mai înființa, iar sportul local se va târâi în mediocritate și pentru următorul an cel puțin.

Vasile Nita

„După ce proiectul a fost respins, eu am discutat cu fiecare consilier în parte. Le-am explicat că în timp se pot înființa alte secții, iar altele se pot închide. Acest club va funcționa pe bază de performanță. Nu e vorba de nicio risipă. Dimpotrivă, fiecare angajat va răspunde de mai multe lucruri. Vom face în așa fel încât să existe încărcare pentru fiecare”, a adăugat Niță.


Rămâne de văzut cum vor vota peneliștii miercuri deoarece inclusiv președintele PNL Buzău, Cristi Romanesccu, s-a arătat pornit împotriva actualei structuri a SCM Gloria Buzău. Romanescu, fost jucător de ping-pong, vrea musai ca noul club să aibă din start și secție de tenis de masă activă.

Citește și articolul: Buzoian din Micro V de nota 10. Șef de promoție, felicitat de ministrul Carmen Dan

Numai că secție de tenis de masă există deja la CSM Buzău, iar conform unor surse ce se pretind bine informate Mircea Dinu n-ar avea de gând să treacă la noul SCM Gloria Buzău.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.