Vrei o camera de supraveghere wireless? Iată cele 8 caracteristici de care să ții cont


Cum decide un cumpărător care este camera de supraveghere potrivită pentru el? Datorită magazinelor tech – tot mai multe pe zi ce  trece – poate deveni dificil – daca nu imposibil – să înţelegem ce ni se oferă. Articolul acesta reprezintă o defalcare rapidă a principalelor caracteristici care trebuie luate în vedere atunci când ne gândim la o camera de supraveghere. Care dintre următoarele caracteristici crezi că este potrivită pentru tine?

  1. Detecţia mişcării

Dacă totul merge aşa cum a fost planificat, nu se va întâmpla nimic cât timp eşti plecat de acasă. De aceea, 99% din timpul în care eşti acoperit de o cameră de supraveghere, nu vei mai avea nevoie să accesezi înregistrările. Totuşi, dacă acesta este cazul, de ce să mai păstrezi restul înregistrărilor plictisitoare în care nu se întâmplă nimic?

Camerele moderne sunt setate pentru a detecta mişcarea, pentru a capta doar momentele în care se desfăşoară o acţiune. În acest fel, nu este necesar să vizionezi toate filmările până când ajungi la ceea ce te interesează. Proprietarii de animale de companie se pot bucura de faptul că multe camere oferă „imunitate la animalele de companie”, ceea ce înseamnă că micul vostru companion nu va declanşa camera de fiecare dată când se va plimba prin casă.

  1. Controlul de pe telefonul mobil

Planurile se schimbă, şi dacă te-ai hotărât să îi oferi cazare mătuşii tale de peste hotare în timp ce tu nu eşti acasă, camera ta de supraveghere îţi va lua locul cât timp vei fi plecat. Aplicaţiile mobile facilitaează activarea şi dezactivarea camerei, accesarea celor mai importante funcţii de la distanţă, fie zi sau noapte. Nu te mulţumi niciodată cu o cameră ce nu îţi permite accesarea ei de la distanţă (din orice locaţie), pentru a evita riscurile unui potenţial eveniment nefericit.

  1. Alerte personalizate

Niciun proprietar al unui sistem de supraveghere nu ar trebui să afle despre intrarea prin efracţie în urma unui incident produs pe proprietatea lui. Camerele de astăzi oferă posibilitatea de a fi notificat prin e-mail sau mesaj text atunci când detecţia mişcării a fost declanşată. Acest lucru îţi dă posibilitatea de a vedea live acţiunea intrusului pe proprietatea ta şi de a alerta autorităţile în timp record pentru a prinde hoţul în flagrant. Mai apoi, poţi accesa videoclipul captat de cameră pentru a fi folosit ca dovadă. În timp ce majoritatea camerelor oferă un anumit tip de alertă, abilitatea de a alege între text, e-mail, apel sau notificare Push, este mereu binevenită.

  1. Baterie de rezervă

Camerele cu cablu dur funcţionează numai când există energie, deci ce se întâmplă când se produce un eveniment nefericit în timpul unei înteruperi de energie electrică? Penele de curent reprezintă ocazii perfecte pentru hoţi şi intruşi, aşa că vei dori să fii sigur pe camera ta de supraveghere şi faptul că înfruntă aceste întreruperi de energie. Alege o cameră care face tranziţia de la energia electrică, la baterii, atunci când este cazul – mai recomandăm baterii reîncărcabile care nu necesită schimbarea în momentul descărcării.

  1. Pan/Tilt (mișcare stânga/dreapta, sus/jos)

Nu multe camere se pot roti la comandă, dar este o caracteristică ce va deveni obişnuită cu timpul. Imaginează-ţi că primeşti o alertă că cineva este în casa ta, dar nu poţi vedea întregul lor corp sau faţa,  din unghiul cuprins de cameră. Abilitatea de a accesa unghiul de 360 de grade al camerei dintr-o locaţie îndepărtată, poate face diferenţa dintre un hoţ prins, şi unul care a scăpat „basma-curată”.

  1. Stocare în Cloud

Camerele de supraveghere mai vechi obişnuiau să înregistreze până în punctul în care primeai notificarea „Memorie plină”. Camerele de azi sunt mult mai echipate pentru a gestiona zile, săptămâni şi chiar luni de date cu conturi de stocare integrate în Cloud, ce pot fi utilizate pentru stocarea tuturor clipurilor tale chiar înainte de a şti că ai nevoie de ele. În mod optim, camera poate stoca câteva clipuri pe dispozitiv sau telefon, pentru acces şi partajare uşoară, însă majoritatea datelor ar trebui să aibă o locaţie secundară, în cazul în care se întâmplă ceva cu capacitatea de stocare a camerei.

  1. Sunet bidirecțional

Partea audio nu mai poate fi negociabilă în imaginile de supraveghere de astăzi, dar nu ar fi minunat să poţi comunica cu persoana prezentă în camera monitorizată? Fie că o foloseşti pentru a calma un animal de companie, pentru a discuta cu copiii despre anumite treburi sau pentru a anunţa un hoţ că este filmat, este ideal să ai o funcţie de convorbire pe două căi, integrată în camera ta de supraveghere.

  1. Rezistenţă la intemperii

În timp ce mulţi consumatori aleg o cameră pe baza eleganţei ei impusă în sufragerie, alţii vor să ştie dacă va rezista la ploaie, praf, raze solare şi alţi factori. Deoarece securitatea din exteriorul casei este la fel de importantă precum cea din interior, alegerea unei camere de supraveghere care poate ţine piept elementelor din natură este cea corectă.

Este cumva posibil să găseşti o cameră care are funcţiile necesare ţie? Din fericire, aceste lucruri sunt tot mai răspândite pe zi ce trece. Pe măsură ce tehnologia de supraveghere creşte, odată cu ea creşte şi cererea pe piaţă iar, în acelaşi timp, scad şi preţurile. Noi versiuni ale sistemelor de supraveghere sunt lansate în fiecare zi, ceea ce înseamnă că zilnic apar noi și noi funcții. Indiferent că vrei funcţii suplimentare, formă specială, rezoluţie mare sau sunet intuitiv, este posibil să nu mai fie necesar să alegi între aceste funcţii, ci să le ai pe toate într-o singură cameră. Pentru gama completa de camere de supravgehere wireless de la Spy Shop intra aici.

loading...

Un comentariu la „Vrei o camera de supraveghere wireless? Iată cele 8 caracteristici de care să ții cont

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.