Vrei să te relaxezi alături de cei mici, dar aceștia fac “crize” când ieși cu ei în oraș?

Cine are copii știe că nimic nu este mai frumos decât o plimbare liniștită alături de aceștia.

Relaxarea, însă, se poate transforma rapid în țipete și nervi. Pentru a evita astfel de momente, e bine să iei din timp măsuri care să te scutească de situații greu de gestionat. Cei mici iubesc rutina și evenimentele previzibile. Așadar, explică-i micuțului tău unde mergeți, ce urmează să faceți și cât o să stați. Stabiliți de acasă niște reguli, apoi porniți la drum cu un plan bine pus la punct. Da, o plimbare cu cei mici poate fi comparată cu o misiune demnă de agentul 007, așa că trebuie pregătită minuțios!

Pentru o plimbare relaxantă, fără prea multe bătăi de cap, ține cont de următoarele recomandări:

  • Nu pleca de acasă cu un copil care plânge din toți rărunchii! Sau cel puțin… încearcă. Străduiește-te să îți păstrezi calmul, deoarece juniorul va simți dacă ești nervos și va deveni agitat. Nu te răsti și nu țipa, pentru că fix ce oferi vei primi în schimb! Acționează cu răbdare și folosește un ton calm. Întreabă copilul care e motivul nemulțumirii și explică-i de ce  procedezi într-un anumit fel. Dacă afară sunt treizeci de grade și prințesa ta vrea să iasă cu cizmele îmblănite, las-o! Ia la tine și o pereche de sandale, pentru că se va convinge singură că nu a procedat corect.  Specialiștii spun că este indicat să negociezi cu cel mic și să nu-i impui să facă doar cum vrei tu, fără să-i oferi explicații. Nu-l face să-i fie frică de tine, ci obține cooperarea acestuia! 
  • Ia cu tine căruciorul sau orice alt sistem de purtat, potrivit pentru vârsta copilului tău. Cei mici adoră să fie plimbați, dar, de cele mai multe ori, plâng, pentru că nu mai vor să meargă pe jos. Îți va fi greu să te întorci acasă cu el în brațe, mai ales dacă ți-ai propus să faci și câteva cumpărături. Optează pentru un wrap elastic, din bumbac sau pentru orice alt sistem ergonomic de purtat. Găsești astfel de marsupii la magazinul online BabyNeeds, alături de alte accesorii pentru bebeluși și copii, inclusiv biciclete. Dacă știi că juniorul tău stă în căruț, alege această variantă! Cu atât mai bine, poți pune și cumpărăturile în coșul atașat.
  • Ia cu tine o gustare, deoarece, pe drum, s-ar putea să i se facă foame. Ține cont de faptul că, până la o anumită vârstă, copiii nu au noțiunea timpului. Degeaba o să-i explici tu că într-un sfert de oră o să îi dai ciorbă, pentru că el va continua să plângă. Rezultatul? Vei alerga jumătate din drum și o să ajungi acasă un pachet de nervi. Așadar, fii precaută! Ia cu tine un măr, o felie de chec făcut în casă sau orice altă gustare sănătoasă, care îi place copilului. Folosește recipiente speciale și caserole cu capac, pentru a evita eventualele “accidente” care vor lăsa pete!
  • Stabiliți regulile de acasă. În timpul plimbărilor, mulți copii aleargă către magazine și vor să iasă de acolo cu brațul plin de dulciuri. Explică-i, înainte să plecați la plimbare, ce anume aveți de cumpărat și spune-i, eventual, că poate să aleagă un singur lucru de pe rafturile supermarketului. E adevărat că, odată ajuns acolo, va lua ciocolata, o va  pune la loc, apoi va opta pentru caramele, se va răzgândi și tot așa. Amintește-i mereu ce ați discutat acasă. Nu ceda în fața lui, pentru că mereu va face la fel. Dacă, în final, reușești să îl faci să iasă din magazin cu un singur produs, cumpărăturile vor deveni mai ușoare cu el alături!

Așadar, cu puțină organizare, comunicare și blândețe, poți face dintr-un copil plângăcios un adevărat îngeraș!

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.