Zece zile de emoții. „Se poate începe în câteva zile!”

Primăria Buzău a anunțat azi firma aleasă pentru modernizarea centrului Buzăului (Piața Dacia + Aleea Trandafirilor).

Primar C-tin Toma: „Au rămas două asocieri de firme în finală. Azi s-a desemnat câștigătoarea. Sunt zece zile în care firma de pe locul doi poate face contestație. Dacă nu va fi contestație, semnăm contractul. Aproape 5 milioane de euro, fonduri europene. Proiectul e gata, autorizația de construcție la fel, trebuie trecută doar firma pe documente. Dacă are posibilitatea, executantul poate începe în câteva zile”

Noua Piață Dacia va avea arteziene, canal cu apă și chiar o cascadă
Centru turistic și toaletă publică la subsol
În jurul Pieței Dacia + Aleea Trandafirilor nu se va mai circula auto. Zona va deveni exclusiv pietonală
Canal pe Aleea Trandafirilor și Piața Dacia și jocuri de apă care ies din podea. Va fi un centru mai răcoros și mai umbros

Modernizarea Pieței Dacia e al doilea mare proiect pe fonduri europene atras de Primăria Buzău, după cel al marilor artere (Unirii, Industriilor și Transilvaniei).

Vezi mai jos cele două asocieri de firme care au concurat pentru a obține acest contract de aproape 5 milioane de euro:

Citește și:

loading...

6 comentarii la „Zece zile de emoții. „Se poate începe în câteva zile!”

 • Sa sperăm că va fi mai racoare decât la Iazul Morilor…

  Răspunde
 • Cat spatiu verde va aparea nou? Daca tot scoatem masinile, sa fim eco, zic, si sa avem cat mai mult spatiu verde. Beton, asfalt, dale am vazut. Vrem sa stim si ce suprafata verde va aparea. Apeea Trandafirilor e emblematica, iar acei trandafiri o frumusete, ca si la Bazar. Poate se gaseste solutie sa fie mentinuti.

  Răspunde
 • Nimic surprinzator, si contractul asta pare sa fie atribuit tot pe axa securista.
  Tot celebri abonati la contractele din bani publici pe domeniul asta al amenajarilor.
  E exact grupul ce a aparut in reportajele Romania Furata, care prezenta o gramada de proiecte de amenajari domenii publice la care s-au sifonat sute de milioane de euro si care s-au dovedit a fi neconforme si au ajuns paragina. Au avut si dosare la DNA care s-au bagat la sertar din care reiesea ca la contractele cu primariile, primarul primea comision.

  Răspunde
 • Zona pietonală este pentru plimbat, privit, delectat, admirat, vizitat. Rog pe deștepții din primărie, că înțeleg că sunt unii prin pod, sau la subsol, nimeni nu-i știe, dar toată lumea îi cunoaște, de la primar, să sublinieze MAI EXACT sub-zonele din zona nou creată unde ceva din motivele sănătoase la cap enumerate la început se regăsesc! Proiectul ăsta era bun în anii 90, când era piața populată de maradoniști, valutiști și alți iști, măcar atunci era un oarecare turism și la Buzău. Dar chiar, câți turiști s-or fi cazat anii ăștia la Buzău (oraș), în scop turistic, că înțeleg că-i atragem, avem orașul deschis, tot ce trebuie…
  Din fericire n-au ”închis” Bulevardul, că mai apăruse o deșteptăciune monumentală de genul ăsta acum recent.
  Vedeți că niponii au speranța de viață la cer, cu tot cu smogul marilor lor orașe, să nu-mi zică mie cineva că Buzăul e sufocat de poluare ori va fi prea curând (exceptând unele zone punctuale și tradițional aglomerate, dar față de care s-au luat măsuri și mai agravante). Unirii va avea O SINGURĂ BANDĂ PE SENS pentru autoturisme.

  Răspunde
 • Dupa un primar ca boscodeala (b-ul e intentionat) e bine sa vezi ceva „miscare” si prin oraselul asta. Probleme pot aparea insa atunci cand „miscarea” e facuta de dragul „miscarii”, cand fondurile sunt luate ca sa fie luate (fara a negocia in asa fel incat sa aiba si utilitate produsul final).
  Treaba asta cu Piata Dacia si Aleea Trandafirilor mi se pare a fi atat de importanta si cred ca va iesi atat de bine incat, poate, ar fi mai inteligent sa nu se apuce de lucru, inca.
  Nu de alta da’ hai sa vedem ce iese din celelalte fonduri „atrase” ca sa fim siguri ca vrem sa distrugem ce avem (bun, rau, ne-am obisnuit cu el si na, romanului ii sta bine cu obisnuinta) si nu cumva sa facem rahatu’ praf. In bunul (din nou) stil romanesc.

  Răspunde
 • Să câștige oyl service. Ăia care se chinuie de 3 ani (și va mai dura tot atât) să termine Mărăcineni – Podul Muncii

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.