Zeci de buzoieni curioși asistă la eveniment

E evenimentul zilei la Buzau. Zeci de buzoieni asistă din fața gării CFR la montajul locomotivei de epocă în mijlocul rondului de la gara (vezi VIDEO mai jos).

S-au folosit două trailere. Pe unul s-a adus locomotiva propriu-zisă, pe altul tenderul (magazia de cărbuni, vezi foto mai jos).

Circulația pe Bd. 1 Decembrie, Bd. Republicii și în fața gării CFR Buzău este restricționată (vezi document PDF mai jos).

AnuntLocomotiva

Tot în rondul din fața gării CFR se va amplasa un planiglob care va marca faptul că orașul Buzău este cel mai mare din România situat fix pe paralela de 45 de grade.

„Vom pune în valoare descoperirea profesorului Alexandru Boroiu de la Univ. din Pitești că prin Buzău trece paralela care împarte emisfera nordică în două. Buzăul e cel mai mare oraș din Europa și al doilea din lume, după un oraș din China”, a explicat Toma.

Descoperirea prof. Boroiu ține cont de faptul că Pământul este turtit la poli astfel că – în realitate – paralela de 45 de grade ar trece prin orașul Buzău și nu prin Smeeni (cum s-a considerat până acum).

loading...

3 comentarii la „Zeci de buzoieni curioși asistă la eveniment

  • Acuma n-ar strica sa ne puna Toma si un vapor la Bariera Brailei, cum cobori de pe podul de la Metalurgica, cu prova indreptata inspre Dunare.
    Eventual dupa podul de la Maracineni ca sa aiba o legatura directa cu mediul acvatic local…….[Leo]

  • Așa Leo, dar trebuie găsită o zonă în care să punem și o căruță, cel mai autentic simbol al Buzaului, să-i țină amintirea vie primarului, cred că s-ar preta in rondul de la Episcopie.

  • Daca tot s-au straduit sa “planteze” o locomotiva cu aburi in acel rond, de ce nu au facut soclul in asa fel incat sa fie asezata pe un macaz(Aparat de Cale)?
    Putini stiu ca in Buzau este singurul producator de Aparate Cale din Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.